Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Allmänt banåkaforum
Slutställning i ERCup 2016
8676 besök totalt
Oodsell
Särö, (Göteborg)
Här sen Mar 2008
Inlägg: 134


Trådstartare
Citius Motorsport tog hem seriesegern i ERCup 2016
Inför den sjätte och sista deltävlingen på Gelleråsen var det tätt i toppen av serietabellen. Citius Motorsport i Toyota MR2 ledde med 317 poäng, men bara en poäng före Allt i Däcks BMW, och elva poäng före trean 2 Fast 4 You i Opel Ascona.


Citius Motorsport firar efter seriesegern

Team Allt i Däck satsade stort på seger och tränade åtskilliga varv på banan genom att anmäla sig till NSHC's 6-timmarstävling redan på lördagen. Övriga team anlände under lördagen och körde de första träningsvarven på söndag morgon. Det var också de tre toppteamen som stod i de två främsta startleden efter kvalet, men pole position togs ändå av Björnligan i sin gröna Porsche 944. Alla dessa fyra bilar hade bästa varvtid inom en halv sekund, så det lovade att bli en spännande final.

Redan den första timmen blev det Code 60, då det danska teamet Hegnet Motorsport tyvärr fick stopp på sin BMW Compact ute på banan. Det innebar att några team gick in och tog sitt första depåstopp, och därför blev det lite omkastningar i fältet. Under den första halvan av loppet växlar ledningen mellan de tre toppteamen, men det börjar låta illa om Allt i Däcks motor och under den fjärde timmen så får de bryta med motorhaveri.

2 fast 4 You leder den andra halvan av loppet men bakom dem är det strid om pallplatserna mellan Citius, Fyra 3 Racing, Flying Fellows och Björnligan. Flying Fellows Volvo 240 tvingas dock i depå med en trasig trottelgivare, men får låna en av Allt i Däck som ju redan brutit, så efter 30 min är Volvon ute på banan igen. Men i mål blir det Citius som tar andraplatsen före Fyra3 Racing och Björnligan.

Det danska teamet CM Carparts Racing ledde inför finalen cupen för framhjulsdrivna bilar med sin Honda Civic, och de var också snabbaste FWD bil i början av loppet. Men efter knappt två timmar så fick de bryta med trasig motor och det innebar att det blev Lestrup Racing Team som blev dagens segrare i FWD Cupen med sin Mini. Men seriesegern i FWD gick till Team 99 Racing som med sin Toyota Corolla visade att tillförlitlighet och jämnhet är viktigare i långlopp än att ha snabbaste varvtid. CM carparts blev totaltvåa och familjeteamet GAPET tog den totala tredje platsen.

Slutsegrare i ERCup 2016 blev alltså Citius Motorsport från Falkenberg med en något tilltygad Toyota MR2. Tvåa blev Team 2 Fast 4 You i Opel Ascona, och Allt I Däck flyttades ned till tredje plats på grund av motorhaveriet i finalen. Vi säger grattis, och priser för teamen som nått pallplats kommer att delas ut på teamföreningens årsmöte i februari.

_________________
Olle Odsell
teammedlem i Flying Fellows ERCup,
ordf i Lotus Car Club of Sweden,
ledamot i SBF Racingutskott
Citera
Allmänt banåkaforum
Slutställning i ERCup 2016
8676 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande