Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Inför träffar
2017-06-04 Smålandscupen, slalom SYAB Raceway
1437 besök totalt
P.P.
Kalmar
Här sen Nov 2002
Inlägg: 8814

Hjälpmoderator
Trådstartare
Detaljerna är inte 100 genomdiskuterade ännu, men någon större revolution är inte planerad så räkna med ungefär samma upplägg som tidigare år:

Max 35 startande, 10 platser vikta till folk utanför klubbarna (vilket blir fler om det finns platser över).
Ett par hundra i startavgift.
SMA-licens krävs.
Hjälm på huvudet.
Kör med vad du har så länge det är fräscht nog för dylika äventyr.
Banvandring 9,30 förarmöte 9,45 Race 10,00 sen håller vi så länge vi har funktionärer, dock senast 17,00.

Ytterligare info/ändringar dyker upp vartefter vi kommer fram till dem

_________________
mvh Patrik Petersson

Time Attack, är inte det bara en tidsträning?
Citera
P.P.
Kalmar
Här sen Nov 2002
Inlägg: 8814

Hjälpmoderator
Trådstartare
Ja,då har vi snackat ihop oss inom tävlingssektionen och det blir inga större förändringar ifrån tidigare år. Men det är det väl lika bra att gå igenom det igen:
Tidschema enl. följande
08,30 Grindarna öppnas.
09,30 Banvandring (om vi lagt en besvärlig bana och någon av oss orkar leda den...)
09,45 Förarmöte
10,00 Demovarv
16,00 Vi avslutar dagen och plockar ner allt

Vi kör först tre omgångar var som bestämmer placeringen i SMC (för de som kör den serien), och resten av dagen går åt till att putsa tider för att avgöra hur fort det KUNDE ha gått de första omgångarna.

Körningen är gratis för de medlemmar som inte har nyttjat sina "gratisevenemang" till något annat, kostar 100:- för vsvk-medlemmar och 200:- för utomstående. Evenemanget är SMA-försäkrat. Engångslicenser finns att köpa på plats och 12-månaders fixar du själv på http://www.svenskamotorsportalliansen.se/

Lämplig hjälm på huvudet, bomullskläder, besiktigad bil alt. vagnsbok (eller så vill vi kanske kasta ett öga på den för att se om den är hel och riktig) gäller.

Vi räknar som tidigare med ett tak på 35 startande, till att börja med är 10 av de platserna till folk utanför klubbarna (som kommer in med antingen förskottsbetalning till bankgiro 455-7021 eller att vara på plats i tid).

Ett av få krav vi har på oss ifrån SYAB är att de vill ha tillbaka området i samma skick som vi får det, framför allt avseende hur ren asfalten är. Så för att deras halk-körningsvagnar skall överleva och eleverna skall se den utritade banan måste vi säga tack, men nej tack till drifting. Det är okey om du har en överstyrd bil, det är bara underhållande för oss andra om du får en sladd, ja t.o.m. däcksrök kan vara ok. Men den där däcksdödande, slitbanespridande riktiga driftingen får tyvärr hitta en annan arena.

Årets ändring gäller passagerare. Det kommer fortfarande att vara tillåtet att ta med sig "barlast" ut, men i de fallen passageraren är under 15 kommer vi att stänga av klockorna och hoppas på en lugnare framfart.
(Det är märkligt vad man ser saker annorlunda efter att ha haft en REJÄL avåkning på ett event där man står som arrangör...)

Vägbeskrivning: E22 till Kalmar, sväng in Södra infarten. I rondellen, sväng ner emot flygplatsen men fortsätt längs Fölehagsvägen tills dess att du är mitt i en 90-graders höger. Mitt i den finns en väg, Elverslösavägen, ta in där. 100m in kommer en skylt om SYAB Trafikcenter, följ dem. Kör sen utmed stängslet tills du kommer ner till flygrakan, där finns vi.

Frågor på detta?

_________________
mvh Patrik Petersson

Time Attack, är inte det bara en tidsträning?
Citera
Role
Ronneby
Här sen Jun 2012
Inlägg: 586



Tack för påminnelsen, behövde förnya min SMA-licens
Vi ses där

_________________
Matthias Karlsson
Citera
Inför träffar
2017-06-04 Smålandscupen, slalom SYAB Raceway
1437 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande