Eftersnack
2019-07-06 Race4fun 8h Falkenbergs Motorbana
989 besök totalt
Nimbe
Alvesta
Här sen Apr 2018
Inlägg: 46


Trådstartare
Kör en Copy/Paste av vårt inlägg på FB med lite bilder från dagen i ett följande inlägg.
Fler bilder finns på vår facebooksida.

Innan jag kör en "paste" vill jag även poängtera att vi denna regniga dag drog in 27360 kronor i svartflaggsböter, samt "valfri entré". Dessa pengarna går ovankortat in till vår insamling hos barncancerfonden. https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/egen-insamling/alla-ins . . . .

Här kommer en liten kort summering av raceday. Men först vill vi tacka alla inblandade i helgens aktiviteter. Falkenbergs Motorbana, racegear.cc Sverige, EonTyre, funktionärerna, besökare och framför allt deltagarna som alltid gör våra arbetsdagar lite roligare.

Dagen började med blå himmel, och det var sådär omysigt morgonkallt. En handfull räjsbilar trillade in cirka en timme innan det var dags att slå igen portarna på besiktningen. Alla gick och höll tummarna för att vädergudarna skulle vara på vår sida denna dag.... och det blev inte riktigt som alla hoppades. Cirka 225 förare dök upp på förarmötet. Där gick vi igenom hur raceday skulle se ut, allt från hur starten skulle utföras, till alla flaggornas betydelse och funktion. Den nervösa och övertaggande energin i rummet gick att ta på!

Vår fantastiska speaker, Micke "turbokäften" Sundgren, trillar in med läkerolasken och pizzakartongen under armen. Han börjar med att värma upp stämman uppe i Mediarummet till vår förskräckelse, men avslutade tack och lov efter ett par minuter. Strax därefter dyker vår megakändis Sebastian från RallyRadion upp. För er som inte riktigt känner till honom, kan vi informera om att Sebastian är världskänd i hela rallysverige. Han styrde upp våra intervjuer på ett sätt som bara ett proffs kan göra. Vi fick även sällskap av en man som förtjänar ett bragdguld för sin insats i regnet. Vår kameraman på taket, Pluto. Han avvek inte en sekund under 8 timmar för att ni som inte var på plats skulle få se lite action från banan.

Starten gick, 45 bilar drog iväg i jakten på varv och vädret blev sämre och sämre, med en hel del safetycars som följd. Men trots det oattraktiva vädret höll sig de flesta bilarna på banan, och varvtiderna höll sig på förvånansvärt bra nivåer. Dagen gick och målgången närmade sig med stormsteg. Regnet började sakta lugna sig, och lagom till målgång började solen titta fram. Och då hände det grejer. Team ÖBAB Racing drog till med dagens bästa varvtid på 59.232 på varv 339, alltså cirka 10 minuter innan målgång. Som referens till det kan vi nämna att banrekordet på Falkenbergs Motorbana sattes 2012 av Jesper Westerholm i en Radical-bil, den tiden låg på 42.357. ÖBAB Racing kör en Peugeot 206 RC, alltså, en standard gatbil.

Vi fick se mycket härliga saker på banan. Team som kommer till undsättning när andra team har problem. Delar som byter depåplats osv, teammedlemmar som offrar sin tid och expertis hos andra team. Att få se detta är en sån bonus för oss som arrangerar dessa tävlingar.

Nu kommer vi till det roligaste i hela inlägget, slutresultatet i de två klasserna!

5000
1. Apex körde med 339 varv i en Mercedes C200
2. Nordic Drängsters med 333 varv i en Toyota Celica
3. EcoFahrer med 327 varv i en Ford Mondeo

EonTyre
1. ÖBAB Racing med 352 varv i en Peugeot 206 RC
2. Valhalla Racing med 346 varv i en Honda Type R
3. Tegneby Racing med 338 varv i en Honda Type R

Bästa pimp i 5000-klassen vann T2N2 för sin glittrande unicorn-Seat. Och tack vare detta drog dom ihop 20 bonusvarv, och fick då ihop totalt 307 varv.

Till alla teamen vill vi skicka en extra stjärna i boken, ni klarade det värsta regnvädret utan större incidenter. Grymt bra jobbat!

Nu är vi hemma, men längtar redan till Sturup Raceway. Kör in bilarna i garagen, knacka till lite plåt, laga upp avgasystemen och fixa nya drivaxlar så ses vi den 17/8 😍

_________________
Uffe Nimbe
Mediaboss
Race4fun AB
www.race4fun.se
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Nimbe
Alvesta
Här sen Apr 2018
Inlägg: 46


Trådstartare


_________________
Uffe Nimbe
Mediaboss
Race4fun AB
www.race4fun.se
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Eftersnack
2019-07-06 Race4fun 8h Falkenbergs Motorbana
989 besök totalt


Stöd Rejsa.nu genom att hälsa på hos annonsörerna för att se vad de har att erbjuda. Se alla annonser här > >