Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Eftersnack
2023-06-03 Ljungbyhed - MSCC KM2 / MX-5 Racing Club
210 besök totalt
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 4025


Trådstartare
På KM1 hade jag lite understyrning i kurvor med låg hastighet så jag gav bakre dämparna två klick extra. Körde direkt till Ljungbyhed efter jobbet och var där tidigt. Det var fint väder men det blev kallre på natten (ca +5°C).
Träning: Tillsammans med Modsport och RS var det mycket tittande i backspegeln. Började försiktigt och tyckte inte jag hade så bra grepp i däcken, bästa varvtid kom på näst sista varvet 1:04,185. Det blev även klart för mig att jag var ensam i klassen så jag behövde bara ta mig i mål resten av dagen.
Kvalificering 1: Nu var det bara Roadsport A och B (4 bilar) som körde så man behövde inte titta så mycket bakåt. Tyckte inte jag hade bra fäste nu heller och bromsade allt för tidigt i kurva 1. Jag fick till kurva 5 och 6 vilket gav ett nytt personbästa, 1:02,937. På varv 6 tappade jag oljetrycket i kurva 1 men det kom tillbaka direkt, men jag körde in i depån. Kontrollerade om det läckt men det var snarare så att jag fyllt på för lite olja inför säsongen, fyllde på en halvliter vilket verkade lösa problemet.
Kvalificering 2: På grund av omständigheterna så skulle det bli kortare tid för denna kvalificering men första varvet kollade jag mest oljetrycket. Lyckades flytta bromspunkten i kurva 1 rätt och på varv 6 kändes det som jag gjorde ett perfekt varv, kom därefter ifatt en långsammare bil och valde att gå i depå eftersom tiden började ta slut. När jag kollade tiderna så var det dock inte ett perfekt varv, varvtid 1:03,308, märkligt... Troligen var det i kurva 5 och 6 jag inte fått till. Jag skulle starta 2:a då jag var 1,3 sekunder snabbaste B-bil.
Tävling (12 varv): På grund av det kortade schemat filmade jag inte tävlingen. Jag fick en OK start (inte helt perfekt, jag kanske borde träna starter mer) men var tvåa in i kurva 1. Hängde nästan med 1:an och bilen bakom försvann kvickt i backspegeln. Var inte nära 1:an i mål men vi varvade båda 3:an och min bästa varvtid blev 1:02,989. Ensam i klassen innebar en vinst eller sista plats beroende på hur man ser det...
Serien 2023: Båda konkurrenterna i Roadsport A var på plats men de körde inte då de ska köra i SPVM nästa helg, de sade dock att de skulle köra 3 deltävlingar så de kunde bli klubbmästare. I och med att jag vann här gick jag upp i serieledning med 10 poäng.

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 1250 kr (50 kr/poäng) skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse.

https://nillet.com/racerapport/230603/index.htm




_________________
Niklas "Nillet" Olsson | Westfield SEIW
= NILLET RACING =
https://www.ellensagentur.se | http://www.cancerstiftelsen.com
Citera
Eftersnack
2023-06-03 Ljungbyhed - MSCC KM2 / MX-5 Racing Club
210 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande