Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Elitracing (åskådarracing)
Wankeln återvänder till racerbanan i Amerika.
1 besök senaste veckan (1189 totalt)
combat
Göteborg/Partille
Här sen Nov 2003
Inlägg: 175


Trådstartare
Varför ligger inte Amerika i grannkommunen?
Kanske inte så intressant att läsa om detta men jag blev ju så himla glad över att det äntligen kommit lite nya nyheter på wankelns tävlingsfront att jag kan inte låta bli att skriva lite om det.

American Le Mans, synd det inte stod något om banan med samma namn. Fast tävlingsserien med detta namn är inte så pjåkigt, undrar om den fortfarande sänds på Eurosport?
En snar debut, Sportsbook.com Grand Prix of Atlanta, Road Atlanta track, April 15-17, 2005. MINDRE ÄN EN MÅNAD KVAR!! Där skulle jag vilja vara på plats och lyssna på för mig ljuv musik, hoppas att nybygget håller för påfrestningarna.

Tunga namn i wankelkretsar är inblandade i projektet: Jim Mederer, Jim Downing, Dennis Spencer, Roger Mandeville, Sylvain Tremblay och David Haskell.

Motor baserad på RENESIS ifrån RX-8. Motorn trivs med höga varvtal precis som originalet=9,000rpm. 400 hoppsanpållar, Ska tydligen räcka för att göra den konkurrenskraftig i sin klass LMP-2. Hmm, en treskivig Renesismotor, undrar vad Mazda tycker om detta tilltag? Det är i vart fall intressant att Mazdas nyaste version av wankelmotorn nu får stå modell för en ny racemotor, intresset för att utveckla motorn fins ju uppenbarligen.

Länk till nyheten:
http://rotarynews.com/node/view/564

_________________
Bert-Åke Blennow
Fordonspark: Mazda RX-7 -85.
Nissan Primera med brölarfilter, slirande koppling, kass synkring på tvåan och klena drivaxlar.
Citera
Elitracing (åskådarracing)
Wankeln återvänder till racerbanan i Amerika.
1 besök senaste veckan (1189 totalt)
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande