Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Nürburgring
Bilder från träningen 8 Mars inför VLN .
1 besök senaste veckan (2313 totalt)
Lennart Jarmyr
Motala
Här sen Dec 2002
Inlägg: 4078


Trådstartare

_________________
Mvh
Lennart Jarmyr!
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 41540

Forumägare
Forumägare

Tänk om man var där....

_________________
Magnus Thomé
Citera
Lennart Jarmyr
Motala
Här sen Dec 2002
Inlägg: 4078


Trådstartare

_________________
Mvh
Lennart Jarmyr!
Citera
Sörpan
Slåtte
Här sen Nov 2002
Inlägg: 8696



Från BMW:s nyhetsbrev:

2003-03-13
Racerveteranen, numer TV-kommentatorn, Hans-Joachim Stuck, kommer att köra en tredje BMW M3 för amerikanska BMW Team PTG i SCCA Pro Racing SPEED World Challenge GT-race på välkända Sebring International Raceway 14 mars.

Stuck har vunnit fem American Le Mans Series-tävlingar för BMW Team PTG under åren 1999-2001 och har dessutom vunnit det prestigefyllda 12-timmarsloppet på Sebring inte mindre än tre gånger. Nu kommer han, tillsammans med Bill Auberlen och Boris Said III, att köra i teamets första tävlig i World Challenge Series. Stuck kommer att köra den McMillin Motorsport BMW M3 som Jeff McMillin, 1997 Speedvision Cup och 2000 Speedvision GT Champion, körde till en femteplats i GT-klassen i fjol.

- Det är härligt att ha Hans hos oss i Sebring, sade BMW PTG-stallets ägare, Tom Milner. Hans har varit medlem i teamet i många år och vi är mycket glada att ha honom tillbaka här. Han vann för oss i Petit Le Mans-tävlingen 2001 som var vårt sista sportvagnsrace. Hans har gjort underverk förr och vi vet att han kan göra det igen...

- Hans Stuck har en fantastisk karriär som förare och är också en värdefull ambassadör och talesman för BMW i över två decennier, sade Tom Salkowsky, Motorsports och M Brand Manager för BMW of North America,LLC. Några av Hans största framgångar har kommit bakom ratten i en BMW och vi är mycket glada att se honom tillbaka här för att ratta en BMW M3 för BMW Team PTG.



BMW M3 GTR HÄMTAS UT FRÅN MUSEUM FÖR ATT TÄVLA I NÜRBURGRINGS 24-TIMMARSLOPP
BMW Motorsport kommer att anmäla två av de segerrika BMW M3 GTR i årets 24-timmarslopp på Nürburgring som körs 31 maj-1 juni. BMW har dessutom försäkrat sig om utomordentligt rutinerade förare. Den ena bilen kommer att rattas av Hans-Joachim Stuck (52), Boris Said III (40) samt dansken John Nielsen (47). Den andra bilen har en heltysk besättning: Jörg Müller (33), Dirk Müller (27) samt Claudia Hürtgen (31).

- Det innebär att vi kommer att ha en "youngtimer" trio och en"youngster" trio på startlinjen, säger BMW:s Motorsportdirektör Dr.Mario Theissen. Utvalskriterierna var självklara. Det var fråga om att välja förare med stor erfarenhet av Nürburgrings Nordschleife, världens kanske tuffaste bana, liksom erfarenhet av GT-sportvagnar och 24-timmarstävlingar. Frånsett de två etablerade BMW-förarna Jörg och Dirk Müller, har de övriga fyra vunnt otaliga segrar i BMW-bilar.

BMW tar inga chanser med racerteamet. De två BMW M3 GTR-bilarna, som har mer än 400hk under huven, anmäls av BMW Motorsport och kommer att skötas av det Freilassingbaserade Team Schnitzer under ledning av Charly Lamm. Under Lamms strategiska ledning har touringvagnar från BMW vunnit två totalsegrar i Nürburgrings 24-timmarslopp och fem segrar i belgiska Spa-Francorchamps 24-timmarslopp samt 1999 med en öppen sportvagnsprototyp, BMW V12 LMR, totalseger på Le Mans och dess klassiska 24-timmarslopp.

- Vår målsättning är totalseger på Nürburgring, säger Gerhard Berger, chef för BMW Motorsport.

Sen starten för 24-timmarsloppen på Nürburgring 1970 har BMW totalsegrat inte mindre än sexton gånger, senast 1998. Då blev en BMW 320d den första dieselmotorförsedda bilen att vinna denna maratontävling. BMW M3 GTR debuterade i 2001 års American Le Mans Series (ALMS) och vann varje tävling. Jörg Müller vann förarmästerskapet, BMW Motorsport vann teammästerskapet och BMW tog hem tillverkarnas pris på denna den viktigaste exportmarknaden.

Den fyraliters V8-motorn i BMW M3 GTR lämnar en effekt på över 400hk. Ett speciellt utvecklat chassi, förbättrad aerodynamik och en konstruktion av flera detaljer i mycket lätt kolfibermaterial gör M3 GTR till en mycket raffinerad GT-sportvagn.

_________________
///Mvh Sören Hall (fd Kristensson)

"Raksträckor är bara en transport till nästa kurva"
Citera
Lennart Jarmyr
Motala
Här sen Dec 2002
Inlägg: 4078


Trådstartare
Men är inte den här BMW på kortet som dom kör med i VLN-Cupen en M3 GTR??



_________________
Mvh
Lennart Jarmyr!
Citera
Nürburgring
Bilder från träningen 8 Mars inför VLN .
1 besök senaste veckan (2313 totalt)
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande