Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Allmänt banåkaforum
La Carrera Panamericana 2007 med Los Vikingos
<<   1, 2, 3, 4   >>
31024 besök totalt
RCRacing
Stockholm
Här sen Feb 2007
Inlägg: 39


Trådstartare
Hola

Vi kom på 80de startplats. Nog det sämsta vi nånsin gjort. Inget att gråta över. Ny dag nya äventyr. Vi fick sova lite längre på morgonen iallafall.

Mycket förmaning blev det från ledningen. inte köra så snabbt!!!!!!
Måste nog förklara race för honom.

Vi startade bakom de flesta och räknade med att köra om ett gäng på varje fartsträcka. Vi skall ju starta på samma position varje start. Mercor, fiat, alfor, Lincoln-båtar o nån gammal porsche. Inte mycket att köra bakom.

Iväg på morgonen och bilen kändes inte helt ok. Trött och bullrig. Trots att Roland och Jonte som vanligt uträttat underverk med det skrot vi parkerar hos dem på kvällen. Igår kom de fram till att spindellederna i framvagnen var mycket slitna. Man skall inte kunna flytta hjulet så mycket, åt alla håll. Inget man hittar direkt i Mexico, så vi kör på de gamla och hoppas på bra vägar hittar nog snart nya.

Mycket riktigt körde vi förbi 4 bilar på den första sträckan. Innan sträcka 2 fick vi lov att starta före 2 av dem. Så fortsatte det hela dagen. Tror vi flyttade fram starten med 10 bilar.
Service mitt på dagen flöt på. Mekarna kollade igenom allt. Bilen fortfarande trött.

Vi fortsatte till dagens 4 sista fartsträckor. Skiftande väglag och mycket, många, miljoner, hur många som helst topes/Vibradores/reductors. Alltså fartgupp. Sen alla hål i marken stora så man kan gömma en back öl i dem, varför man nu skulle göra det. Fanns till och med hål under fartsektionerna. Spännande att komma i en skarp kurva med baken lite utställd och försöka passa framvagnen att inte komma ner i ett hål och slå ut våra spindelleder.

Dagen kändes bra hela vägen. Kom i mål och lämnade vraket till Mekning.
Hade även börjat bränna olja under dagen så lite nervöst var det. Trasiga kolvringar vill man ju inte leka med.
Efter en dusch gick jag ner till grabbarna igen och de visade glatt att vi hade kört med en bruten vipparm. 7 cylindrar alltså. Inte konstigt vi inte fick fart.
Lättnad var det och vippor har vi med.
Jonte/Roland mekar fortfarande och här skall det nattas. Börjar köra 6.30 imorgon. Skall genom Mexico City och det är aldrig skoj.

ok, resultatet från dagens körning var ingen pallplats. Men vi startar på 15de plats imorgon.
I vår klass, Historia C var vinnarna från england i en Shelby Mustang, 2a var Bill/Murray i en Corvette och 3a kommer jag inte ihåg. Vi var 4a.

Buenas Noches

_________________
Ralf Christensson
RC Racing
LOS VIKINGOS
Citera
Arne Lindgren
Bålsta
Här sen Dec 2004
Inlägg: 1623



Lycka till i fortsättningen. thumbs up

_________________
Arne Lindgren
Citera
GT2
Södermalm
Här sen Sep 2004
Inlägg: 52



Tja på er,

Nu släpper det för er det vet jag! Klappa bilen mjukt och hälsa från mig så kanske den börjar uppföra sig!!

Stor varm kram till Los Vikingos!!

Co-piloto
Stefan

_________________
Ralf Christensson
Stefan Annell
Sven-Erik Björk
Bengt Ekman
Rebecca olausson
Ulises Puga
Kennet olausson
Citera
rodder76
Linköping
Här sen Feb 2006
Inlägg: 99




Så otroligt härligt att få följa starpatserna här. Är ofantligt lycklig över att ni delar med er av dessa historier till oss drömmare.
Men jag kan lova att jag hade bajsat byxan brun om jag satt med när bilen ville ha siesta och kröp in o lade sig under busken. HUGA.
Trots att det bara är några timmar sedan ni skrev senaste inlägget så sitter jag redan och väntar på uppföljning. Thriller med allt för långa reklampauser.

thumbs up

_________________
David Olsson
Citera
helene65
Stockholm
Här sen Okt 2006
Inlägg: 7



Hola equipo! Det ser bra ut när jag tittar på min dator! Hoppas det stämmer lite i alla fall. Sitter bara och väntar på att få läsa mera. Som någon tidigare sa, så är det alldeles för långt mellen gångerna Hade din lilla familj här igår Ralf. Dina flickor kommer ju snart till dig, själv får jag stanna hemma i sthlm Lovar att ta väl hand om Hoppe! Tar ev. en sväng till Singö å ställer in alla trädgårdsmöbler. Kör på nu! men håll er på vägen! Abrazo=(kram) till er alla!

Hélène

_________________
Hélène Öfors
Citera
Carina hjelm
Mjölby
Här sen Okt 2007
Inlägg: 1

Ny på att skriva
inlägg i forumet


Det är bra häng i nu-helst inga mer avåkningar så Forden håller hela tävlingen (tänker lite på mekanikerna). Mek-änkan Carina (Rolles sambo)

_________________
Carina Hjelm
Citera
Matte Lindén
Stockholm
Här sen Okt 2007
Inlägg: 1

Ny på att skriva
inlägg i forumet


Hej där borta!
Hoppas turen är med er nu det måste bara vända! Följer ert äventyr med stort intresse och avundas er att ni får vara där och ha kul. Vi ses där nästa år.
Matte

_________________
Mats Lindén
Citera
RCRacing
Stockholm
Här sen Feb 2007
Inlägg: 39


Trådstartare
Kollade resultatet från igår lite mer noggrant nu idag. Vi var 3 sekunder från 3de platsen i vår klass. trots att vi körde på 7 cylindrar hela dagen. Alltid skänt att berätta det för den som ligger före. Som förresten också var en Falcon.

Vår start på 15 plats var bra. Tidig morgon. Upp redan kl. 5.30. Ingen frukost utan direkt iväg. Starten var som alltid rörig och ingen från organisationen på plats. Tidkorten som vi skall ha med komm sent och vi kom iväg i en salig röra. Gör inte mycket då starten i stan är oftast för folket. Den riktiga tävlingen börjar utanför.

Nu hade vi 13 mil att köra på morgonen innan vi kom till första fartsträckan. Anna har inga probem med långa transporter då hon somnar så fort hon slutar prata. Fartsträckan var på en motorväg igenom Mexico City. 6 km rakt fram ungefär. Ganska trist och nog mer besvär för de boende än nytta för oss. Studebakers som gör över 300 är svårt att hänga med. När den var klar körde vi ytterliggare 17 mil, med ett stopp i en liten by utanför kyrkan där vi fick lunch. Alltså en påse med juice, vatten och lite plastmackor, mmmm.
Regnade gjorde det med. Och våra torkare bestämde sig för att det var dags att sluta jobba. Kändes inte helt tryggt utan dem, samtidigt som det var molningt ända nere på marken. Ingen direkt sikt.
Vi kom fram till servicen där våra mekare inte var. De var på väg och mycket snart dök den eminenta Dodgen upp med 2 glada ansikten i.
Snabbt fixa allt som behövdes och kolla igenom bilen. anna och jag gick och köpte en ostbricka och åt på bakluckan. Ibland känns livet skönt.
Efter våra 50 minuter av paus drog vi vidare. Tyvärr ingen lyckad upplevelse.

Våra landskamrater Lars och Jonny i deras Studebaker hade blivit påkörda bara ett par hubdra meter nerför vägen. Slut för dem tyvärr. Tror det blir svårt att fixa till bilen.
Detta gav en olustig känsla i magen hos mig. Har varit 3 olyckor med mexicaner på transportsträckor, åtminstone 4-5 avåkningar per dag, ink idag, och säkert lika många som gett upp av tekniska problem. Det är farligt här.

Inte blev det bättre när vi kom fram till första fartsträckan efter service. 9km av svängar. En vänster 3a i boken, vilket är ungefär 180 grader och tajt, var egentligen en höger 3. Detta efter ett antal snabba 2:or och 3:or redan innan. Vi hade som tur var fått reda på detta innan av en annan bil. När vi berättade för ledningen om denna lilla miss i boken, var deras kommentar att: "Det ser ni väl när ni kör"!!!!!!!!!
Ibland undrar man.
Väl ute på sträckan kändes det inte bättre. Vi var på typ smala svenska landsvägar, utan räcke och stup på ca 200-300 meter utan väggren. När vägen slutade fanns det inget mer. Inget uttrymme att chansa eller köra på. Vi tog det väldigt lugnt.
resten av sträckorna var ungefär samma fast mindre stup.
Sista sträckan var faktiskt på den nya banan i Querétaro. Skoj men påminde för mycket om svenska banor. Väldigt tvära kurvor som stoppar farten. Men skoj och säkert var det. Börjar nog bli gammal som tänker så. eller vis kanske.

Snabbt in till stan för den sedvanliga mottagningen på torget, vilkert vi skippade och gick runt hörnan med Bill/Murray och tog något kallt att dricka.

Ännu en dag på jobbet

Nu skall vi äta, Jonte/Rolle mekar lite sen och vi åker till ett bejublat förarmöte där de skall applådera varandra, skälla för olyckorna och säga åt oss att tänka på säkerheten, samtidigt som man kan dricka hur mycket öl man vill, mötet slutar runt midnatt, och de själva kör fortare än nån annan. Mexikansk logik
Som sagt, vi återkommer förhoppningsvis ikväll med vår plats i starten för morgondagen. Och glöm inte bort att titta live på GPS-sidan som var nämnd av någon i ett tidigare inlägg.

Alla hälsar och tackar för era uppmuntrande ord på vägen. Jonte/Rolle spelar sina Mariachi skivor de köpte illegalt och vi mår bra på alla sätt och vis.

_________________
Ralf Christensson
RC Racing
LOS VIKINGOS
Citera
RCRacing
Stockholm
Här sen Feb 2007
Inlägg: 39


Trådstartare
Carina hjelm skrev:
Det är bra häng i nu-helst inga mer avåkningar så Forden håller hela tävlingen (tänker lite på mekanikerna). Mek-änkan Carina (Rolles sambo)


Hej Carina, Mek-Änkan!!!
Rolle sitter här o smeker en cervesa ömt, han vet inte vad han ska svara på detta så jag, Hjonté får rycka in som co pilote....

Nu är Rolle tillbaka:
Hej där, TJonte ä som han ä, rycker in när han tycker det behövs...
Falconbesättningen gör ett bra jobb så det är ganska lugnt för oss mekar,
förutom att man måste köra som en riktig Mexare för att hinna fram till serviceplatserna, men Tjonte har lärt sig snabbt tutar o viftar när det kommer nån i vägen och det funkar varje gång (än så länge) så jag låter hopnom köra.
Falcon besättningen gör ett bra jobb, vilket underlättar för oss...
Hälsn.Rolle o Tjonte meck.

_________________
Ralf Christensson
RC Racing
LOS VIKINGOS
Citera
ninja
Eeeisleeuöööv!
Här sen Okt 2004
Inlägg: 4851



Det låter trots allt som att det går bra för er! Fortsätt så, bättre att ta det lugnt och komma fram med en hel bil än att köra lite för fort och inte komma fram alls thumbs up Kör försiktigt!

_________________
Andreas Östrin
Sportbilslös men inte rådlös
Citera
Nicolina Hübert
Göteborg
Här sen Okt 2007
Inlägg: 2

Ny på att skriva
inlägg i forumet


Hallå på Er!

Det är vansinnigt roligt att läsa Er blogg, himla kul att du skriver Ralf! Anna skulle ha Hansskyddet på sig när hon åker transportsträckor. Då hänger inte hennes huvud ner och gungar när hon däckat. Hon brukar inte dregla i alla fall. Hejar som fan på Er! Arriba arriba!!

_________________
Nicolina Hübert
Citera
Carina o Martina
Stockholm
Här sen Okt 2007
Inlägg: 3

Ny på att skriva
inlägg i forumet


Hej teamet,
Ralf, Anna låter som en perfekt co pilota, du behöver inte prata!!
Vi ses snart!

Kram till er alla

Carina

_________________
Carina Öfors
Citera
helene65
Stockholm
Här sen Okt 2006
Inlägg: 7



Hoppas allt har gått bra idag! Vi är så stolta över dig och ditt team Kör försiktigt nu! Ska gå och sova nu så hoppas jag att det finns mer å läsa imorgon när jag vaknar.

Kramar: Hélène, Pontus, Hampus

_________________
Hélène Öfors
Citera
RCRacing
Stockholm
Här sen Feb 2007
Inlägg: 39


Trådstartare
Vi kom på 2a plats dag 3. Inte illa tyckte vi. Först var killarna som vunnit alla dagar i vår klass. Sedan vi och 3a var Bill/Murray.
och startplatsen blev 7a idag. Perfekt. På det sättet slipper man alla där bak som inte riktigt har koll på tider och placeringar. En "fin" liten plakett fick vi med.

Lars/Jonny klarade sig. Och mot alla odds har deras mekar fixat bilen tills idag, så det kör vidare.
Hola

Vi kom på 80de startplats. Nog det sämsta vi nånsin gjort. Inget att gråta över. Ny dag nya äventyr. Vi fick sova lite längre på morgonen iallafall.

Mycket förmaning blev det från ledningen. inte köra så snabbt!!!!!!
Måste nog förklara race för honom.

Vi startade bakom de flesta och räknade med att köra om ett gäng på varje fartsträcka. Vi skall ju starta på samma position varje start. Mercor, fiat, alfor, Lincoln-båtar o nån gammal porsche. Inte mycket att köra bakom.

Iväg på morgonen och bilen kändes inte helt ok. Trött och bullrig. Trots att Roland och Jonte som vanligt uträttat underverk med det skrot vi parkerar hos dem på kvällen. Igår kom de fram till att spindellederna i framvagnen var mycket slitna. Man skall inte kunna flytta hjulet så mycket, åt alla håll. Inget man hittar direkt i Mexico, så vi kör på de gamla och hoppas på bra vägar hittar nog snart nya.

Mycket riktigt körde vi förbi 4 bilar på den första sträckan. Innan sträcka 2 fick vi lov att starta före 2 av dem. Så fortsatte det hela dagen. Tror vi flyttade fram starten med 10 bilar.
Service mitt på dagen flöt på. Mekarna kollade igenom allt. Bilen fortfarande trött.

Vi fortsatte till dagens 4 sista fartsträckor. Skiftande väglag och mycket, många, miljoner, hur många som helst topes/Vibradores/reductors. Alltså fartgupp. Sen alla hål i marken stora så man kan gömma en back öl i dem, varför man nu skulle göra det. Fanns till och med hål under fartsektionerna. Spännande att komma i en skarp kurva med baken lite utställd och försöka passa framvagnen att inte komma ner i ett hål och slå ut våra spindelleder.

Dagen kändes bra hela vägen. Kom i mål och lämnade vraket till Mekning.
Hade även börjat bränna olja under dagen så lite nervöst var det. Trasiga kolvringar vill man ju inte leka med.
Efter en dusch gick jag ner till grabbarna igen och de visade glatt att vi hade kört med en bruten vipparm. 7 cylindrar alltså. Inte konstigt vi inte fick fart.
Lättnad var det och vippor har vi med.
Jonte/Roland mekar fortfarande och här skall det nattas. Börjar köra 6.30 imorgon. Skall genom Mexico City och det är aldrig skoj.

ok, resultatet från dagens körning var ingen pallplats. Men vi startar på 15de plats imorgon.
I vår klass, Historia C var vinnarna från england i en Shelby Mustang, 2a var Bill/Murray i en Corvette och 3a kommer jag inte ihåg. Vi var 4a.


Dag 4 var från Queretaro till Morelia. 4 fartsektioner och totalt 30 mil. Ganska ok dag alltså.
Bilen funkar fint, trots våra utslitna kulleder. Vi startade och gick direkt på gasen. En sektion innan service och 3 efter, Mil Cumbres då
Mil Cumbres är berg, gröna stora träd, massor av höjder som inte syns för träden och riktigt dåliga vägar.

Men första först. Ganska enkel med långa svepande svängar och bra med fart. Gick bra.
Service och våra eminenta mekar satte igång och fixade allt som behövdes. Ganska lite alltså.

Full fart mot Cumbres. Första är en uppvärmning på 9km. Gick snabbt och bra. Inga överaskningar där inte.
Andra var på 18 km men kortades ner till 9km då det fanns en massa nerhuggna träd på vägen. Vissa av befolkningen gillar inte riktigt att vi tar över vägarna.
Dessutom fanns det massor av rullgrus på en stor del av sträckan. Mång tajta och snäva kurvor med nerförsbackar som ger riktigt bra med fart. sen låg där en död häst på vägen i en kurva
Men bra gick det. Sista sträckan fortsatte i samma stil. När de 2 första bilarna startat, kom det en lastbil körande på vägen i fel riktning. Och bredvid vägen var det som vanligt massor av lösa kor och mexare.

Vi körde på snabbt då. Allt flöt bra och vi fick till och med lite luft under däcken. Ganska mycket faktiskt. Var i luften med all hjulen säkert någon decimeter. Men skoj är det i Mil Cumbres.

Till staden och mottagningen på torget där vi givetvis gick iväg och tog nåt kallt.

På väg in så började bilen koka. Efter lite letande fann vi en kabel till elfläkten som inte satt på plats. På med den och vidare.

Annars har bilen hållt bra idag.
Jonte/Rolle har gjort storjobb med att leta upp nya kulleder idag. Visserligen tog de vägen via Tequilla butiken och blev kompis med ägaren. Många shots som rann ner där.
Det förtjänar de.

Nu snart dags för förarmötet men lite mat innan dess. Måste hålla Anna mätt och sysselsatt.
Vi får se hur ställningen ser ut ikväll. Skall bli spännande. Det har inte varit några krasher idag så det känns bra.
Ha det och höres snart.

_________________
Ralf Christensson
RC Racing
LOS VIKINGOS
Citera
Hans Sylvan
Täby
Här sen Okt 2007
Inlägg: 2

Ny på att skriva
inlägg i forumet


En codriver är alltid sysselsatt; sover, äter och dricker med roadbooken i hand. Kolla Anna vid drinkbordet i baren!

Bra tempo, fortsätt så! Tack för spännande underhållning!

Hans S

_________________
Hans Sylvan
Citera
RCRacing
Stockholm
Här sen Feb 2007
Inlägg: 39


Trådstartare
Det visade sig efter mycket väntan och ätande, att vi kommit 1a thumbs up
Blå Mustang med grabbarna som brukar vinna var 2a och Bill/Murray 3a. Inte konstigt. Mil Vumbres är min favorit. Förra året hade vi bästa tiden av alla på en sträcka. I år tog vi det lugnare. Bästa tiden i C-klassen fick räcka.
Alltå startade vi 5a idag, Dag 5. Lugnt och sansat ut till Mil Cumbres för samma 3 sträckor fast åt andra hållet. Bara hålla lugnt och köra som vanligt så kommer de inte i kapp.
Starten gick, kall morgon som vanligt med mycket dis och en stigande sol i bergen.
Kom runt i en fin vänstersväng, lite grus, baken lite i utkant, ca 5km från start. Då ligger där en sten på ca 5 kilo på vägen
Ingen chans att gära något. Bakhjulet studsade till men vi fortsatte i samma stil. Kurvan efter körde vi isdans med en punka på det hjulet!
Inget att göra utan att sakta ner och ta de sista 11km på en fälg. Inte snabbt men vi kommer i mål. En del bilar som körde om.
Våra konkurrenter gjorde det.
Efter målgång och vår dåliga tid stannade vi. Gjorde ett F1-byte och drog iväg. Fälgen sparade vi tills vi såg en papperskorg. Lite löst i bakluckan.
Full fart till nästa section. Fartsträcka på 8 km. Med ett löst hjul i bakluckan. Låter som en höjdare.
När vi kom fram fick vi veta att Mustangen kört av. Inte bra men de klrade sig.
Start och en smärtfri passage. Vi tog oss igenom. 2 mer sektioner ocj sen 20 mil transport till service. 3 bra av 4 är ju ok. fick också reda på att Bill/Murray spunnit och pajat kylaren som läckte, upphängning eller fälg. De klarar sig. Även en gammal fin Hudson körde av men utan stora skador.
Nu äter vi lunch, Jonte/Rolle, lika glada som vanligt mekar coh kollar igenom bilen. 2 Sektioner till sen full fart till Aguacalientes. Blir väl ingen pallplats ikväll men vi får se. Mer kvar att köra.
Höres

_________________
Ralf Christensson
RC Racing
LOS VIKINGOS
Citera
GT2
Södermalm
Här sen Sep 2004
Inlägg: 52



Kämpa kämpa, Blir matt av att höra allt som hänt er. (Vet ju hur det kan vara).

Håller tummarna dubbelt nu så att resten av fartsträckorna ska gå som det brukar!!!

Stor stor KRAM

Stefan

_________________
Ralf Christensson
Stefan Annell
Sven-Erik Björk
Bengt Ekman
Rebecca olausson
Ulises Puga
Kennet olausson
Citera
Henric_H
Mjölby
Här sen Jul 2005
Inlägg: 124



otroligt händelserikt, kul att följa er.
Lycka till.. thumbs up

_________________
Henric Hägglund
Citera
rodder76
Linköping
Här sen Feb 2006
Inlägg: 99



Begreppet "Gatlopp" får en ny innebörd när det ligger kossor, träd och stora stenbumlingar på vägen.
otroligt roligt att få möjligheten att följa era strapatser från norra Sverige.

_________________
David Olsson
Citera
Lennart Jarmyr
Motala
Här sen Dec 2002
Inlägg: 4078



Såg att det andra Svenska teamet ligger fyra efter gårdagens etapp.


4 114 Lars Stugemo Jonny olofsson Studebaker Turismo Mayor

HEJA SVERIGE!!



http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/resultados2_07.asp

_________________
Mvh
Lennart Jarmyr!
Citera
lellegipp
Nacka
Här sen Mar 2005
Inlägg: 4



Lite förvirrande kanske men Lars och Jonny (bil 114) kom på 4:e plats gällande dom specialstreckorna för dagen, totalt ligger dom på 14:e enligt GPS, se panamericana.waypointinfo.com
Ralf & Anna fick en 26:plats för dagen men ligger 5:a tot.
Försöker följa racet så gott det går men mexarna blandar och ger med info, hoppas alla svenskar håller sig på vägen och inte blir påkörda så kommer nog det bli några top 10 platser i slutändan.
För mer info om svenskbilarna i racet se www.mhracing.com.mx
Hälsar
Lelle P

_________________
Lennart Peterson
Citera
Allmänt banåkaforum
La Carrera Panamericana 2007 med Los Vikingos
<<   1, 2, 3, 4   >>
31024 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande