Svara på inlägget  Forumlista  ->  Allmänt banåkaforum
Gasen i botten i ERCup 2016
1 besök senaste veckan (4514 totalt) << Föreg. ämne | Nästa ämne >>
   
Oodsell
Särö, (Göteborg)Här sen Mar 2008
Inlägg: 134


Trådstartare
Tipsa Facebook   Inlägg  10 Jan 2016 16:39     Gasen i botten i ERCup 2016 CiteraTävlingsprogrammet för 2016 i Endurance Racing Cup (ERCup) är nu klart och det innehåller sex tävlingar spridda mellan början av maj till slutet av september. ERCup, som brukar kallas Sveriges snabbaste långloppsserie, försöker som vanligt sprida sina tävlingar över landets permanenta racingbanor, och 2016 blir det fem olika banor som får besök.

Genom ett utökat samarbete med SSK (Stockholms Sportvagnsklubb) så kommer man att köra två gånger på Kinnekulle Ring, eftersom man har lyckats klämma in en tretimmarstävling på SSK Raceweek sista helgen i juli. SSK Raceweek är en mångårig tradition då många av Sveriges och Norges racingklasser tävlar under fyra dagar.

Annars så är det sextimmarstävlingar som gäller vid de övriga fem tävlingstillfällena, men man lanserar också detta år en nyhet. Det blir möjlighet för nya team att prova på långloppsracing genom att köra en tvåtimmarstävling "insprängd" under de två första timmarna av långloppet. Det ger förare som normalt kör sprintlopp en chans att slå sig ihop med en annan förare och köra ca en timme vardera, men utan att behöva investera i snabbtanksanläggning och fabriksnya däck.I ERCup gäller ett tekniskt reglemente som innebär att alla bilar kör i samma klass och det är en salig blandning av olika biltyper och märken. Efter de sex tävlingarna 2015 så toppades serietabellen av två stycken BMW 320, en Volvo 244, en Opel Corsa och en BMW med Volvomotor. Lite längre ned i tabellen kan man hitta bilar som t ex Opel Ascona, Toyota Corolla, Porsche 944, Honda och VW Golf.

År 2016 är det sista året i en treårsperiod med oförändrat tekniskt reglemente, och redan i februari kommer teamföreningen på sitt årsmöte bestämma hur det tekniska reglementet ska se ut för nästa treårsperiod 2017-2019. Men man förväntar sig inga stora förändringar.

ERCup tävlingsprogram 2016
Lördag 7/5 Ring Knutstorp (Hyllinge MS)
Lördag 28/5 Sturup Raceway (Svedala MK)
Söndag 19/6 Falkenberg (SSK)
Lördag 30/7 Kinnekulle Ring (SSK) 3-timmars
Söndag 4/9 Kinnekulle Ring (SSK)
Söndag 25/9 Karlskoga (SSK)

Gott Nytt Racingår!

/ ERCup Teamförening


_________________
Olle Odsell
teammedlem i Flying Fellows ERCup,
ordf i Lotus Car Club of Sweden,
ledamot i SBF Racingutskott
Allmänt banåkaforum
Upp            Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Allmänt banåkaforum
Gasen i botten i ERCup 2016
1 besök senaste veckan (4514 totalt) << Föreg. ämne | Nästa ämne >>


Från request till första response:
sec (varav server render 0.150 sec)
Webbrowser render:
sec