Foruminfo/frågor
Måste du logga in igen vid varje besök numera?
12 besök idag (5900 totalt)
1, 2   >>
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Jag har i en annan tråd berättat lite om att vi från och med idag kan surfa lite säkrare på Rejsa med det som heter https.

Om du varje gång du kommer hit nu måste logga in igen när du tidigare alltid varit inloggad automatiskt så ska du prova att byta ut det bokmärke eller länk du klickar på för att komma hit såhär:

Tidigare såg det ut såhär
http ://rejsa.nu eller http ://www.rejsa.nu

Men du ska spara den nya länken som är såhär
https ://rejsa.nu eller https ://www.rejsa.nu

Ja den enda skillnaden är ett litet extra "s". Detta lilla s gör att lösenord och all trafik nu skickas krypterat över internet. Det har varit hög tid att få detta på plats så jag är väldigt nöjd med att det är utrullat thumbs up

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Niklas Falk
Fixhult
Här sen Apr 2004
Inlägg: 15529



Lite oftare.

_________________
Niklas Falk
www.MX5RacingClub.se www.SPVM.se www.SVKG.se
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
RZ
Örebro
Här sen Dec 2004
Inlägg: 223



Nej!

Men bytte inte Favorit förräns igår till httpS

_________________
Roger Zetterlund. Cupra Ateca.
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
jägerjanne
ölme kristinehamn
Här sen Jul 2016
Inlägg: 523



det löste mitt problem,tack för allt arbete med att hålla den bästa sajten igång

_________________
janne pettersson
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
SuneK
Örebro
Här sen Jan 2013
Inlägg: 78



En Rewrite rule som gör redirect från http till https kanske?

_________________
Sune Karlsson
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Henrik T
Vänersborg
Här sen Aug 2003
Inlägg: 370



Ändrat länken, nu är allt som vanligt igen!

_________________
Mvh
He nr ik Tj ul an der
Opel Ascona A 16v
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
SuneK skrev:
En Rewrite rule som gör redirect från http till https kanske?


Kommer Jag ville inte styra över 100% av all trafik till https förrän jag sett att hårdvaran inte hade problem med prestandan. Men det ser kalasbra ut så http kommer försvinna inom kort.

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Lennart Mäkinen
Hjälsta
Här sen Nov 2002
Inlägg: 15395



Om man (som jag) är ouppmärksam när man skriver R i adressfältet, hamnar på sidan som vanligt och klickar på "Logga in" så blir man inte inloggad, men alla trådar markeras som lästa i senaste avslutade session. När man då loggar in på https efter en sekund finns inga olästa trådar.

_________________
Man kan inte ha samma bil hela livet!
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
super7
Umeå
Här sen Nov 2002
Inlägg: 4173



Lennart Mäkinen skrev:
Om man (som jag) är ouppmärksam när man skriver R i adressfältet, hamnar på sidan som vanligt och klickar på "Logga in" så blir man inte inloggad, men alla trådar markeras som lästa i senaste avslutade session. När man då loggar in på https efter en sekund finns inga olästa trådar.

Samma för mig, men skall ändra länken så att man kommer på https: i stället kan väl vara det som är felet.

_________________
Nisse Holmgren
Umeå
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Lennart Mäkinen skrev:
Om man (som jag) är ouppmärksam när man skriver R i adressfältet, hamnar på sidan som vanligt och klickar på "Logga in" så blir man inte inloggad, men alla trådar markeras som lästa i senaste avslutade session. När man då loggar in på https efter en sekund finns inga olästa trådar.


Jag kommer lägga till redirect under dagen som borde lösa det.

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Sådär. Nu är överflytten till https hundraprocentig och http används inte längre. Och om man surfar med gamla http så blir man automatiskt rättflyttad.

Det bör inte vara några problem med inloggning nu men säg till här i tråden annars thumbs up

Vissa browsers uppdaterar t.o.m. sina bokmärken tydligen och lägger dit https automatiskt. Jag har inte grävt i det dock.

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Niklas Falk
Fixhult
Här sen Apr 2004
Inlägg: 15529



Jag har fått ett antal "too many redirects" under dagen när gamla http-länkar använts för att nå newposts.
Men det har löst sig genom att gå till hemsidan och klicka sig fram.
thumbs up

_________________
Niklas Falk
www.MX5RacingClub.se www.SPVM.se www.SVKG.se
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Niklas Falk skrev:
Jag har fått ett antal "too many redirects" under dagen när gamla http-länkar använts för att nå newposts.
Men det har löst sig genom att gå till hemsidan och klicka sig fram.
thumbs up


Det var bara jag som tänkte lite fel under några tester under dan

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Pajen
Skövde
Här sen Jun 2005
Inlägg: 98



Tack för allt arbete du lägger ner på forumet Magnus thumbs up så man kan fortsätta "rejsaknarka"varje dag

_________________
Tomas
Andersson

Pontiac Fiero -87
BMW 525 -05
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Rolfson
Nyköping
Här sen Jun 2005
Inlägg: 1301



Sedan s-et installerades har allt fungera utmärkt.
Men nu sedan två-tre dagar har eländet börjat igen
Blir utkastad varje dag, ibland flera gånger per dag

_________________
Rolf Stålheim

Facebook/Stålheim Motorsport
BMW 700 Sport Coupé - 60
M3 E36 Modsport I #57, BMW cup #7
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Rolfson skrev:
Sedan s-et installerades har allt fungera utmärkt.
Men nu sedan två-tre dagar har eländet börjat igen
Blir utkastad varje dag, ibland flera gånger per dag


Är bokmärket du använder http eller https?

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Rolfson
Nyköping
Här sen Jun 2005
Inlägg: 1301



Magnus Thomé skrev:
Rolfson skrev:
Sedan s-et installerades har allt fungera utmärkt.
Men nu sedan två-tre dagar har eländet börjat igen
Blir utkastad varje dag, ibland flera gånger per dag


Är bokmärket du använder http eller https?




https

Fick logga in på nytt nu på morgonen igen.

_________________
Rolf Stålheim

Facebook/Stålheim Motorsport
BMW 700 Sport Coupé - 60
M3 E36 Modsport I #57, BMW cup #7
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Kan du testa att radera cookies och om inte det hjälper radera browserns cache. Och om det inte hjälper kolla med en annan browser/dator om du har möjlighet och berätta hur det gick?

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Rolfson
Nyköping
Här sen Jun 2005
Inlägg: 1301



Magnus Thomé skrev:
Kan du testa att radera cookies och om inte det hjälper radera browserns cache. Och om det inte hjälper kolla med en annan browser/dator om du har möjlighet och berätta hur det gick?






Bygga racerbilar med svets och handverktyg, det kan jag

Men trycka på en sån här apparat (gubbe med hatt) det är inte så lätt.
Får höra med den yngre generationen om dom kan hjälpa till.

_________________
Rolf Stålheim

Facebook/Stålheim Motorsport
BMW 700 Sport Coupé - 60
M3 E36 Modsport I #57, BMW cup #7
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Rolfson
Nyköping
Här sen Jun 2005
Inlägg: 1301



Nu är det dags igen !
Problemet som fanns för en del år sedan har plötsligt börjat igen.
Nu blir jag "utkastad" hela tiden, ibland flera gånger om dagen. Det händer även när jag bara går från ett ämne till ett annat.
Gör jag något fel, går det att svetsa ihop i såfall Började efter ändringen av sidan för några dagar sedan

Det har fungerat klockrent "sedan sist".

_________________
Rolf Stålheim

Facebook/Stålheim Motorsport
BMW 700 Sport Coupé - 60
M3 E36 Modsport I #57, BMW cup #7
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 35261

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Testa att radera cookies thumbs up

_________________
Magnus Thomé
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Foruminfo/frågor
Måste du logga in igen vid varje besök numera?
12 besök idag (5900 totalt)
1, 2   >>


Lista alla annonsörer som stöttar Rejsa.nu på något sätt