Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Hjälp mig! Spårval & Körteknik?
Avancerad Förarkurs med licenstaging Kinnekulle 24:e Sept
1 besök senaste veckan (1577 totalt)
Åke Nyberg
Stockholm
Här sen Aug 2004
Inlägg: 15


Trådstartare
Hej Ny här på Rejsa.nu - är klubbmästare i Club Alfa Romeo och har hängt mest där. Till saken.

Vi har genomfört ett 7 förarkurser med Club Alfa Romeo under 3 års tid med mycket nöjda deltagare och vi har sett alla möjliga märken på bilarna som deltar i kursen. BMW - Porsche - Mini Cooper - Peugeot osv. Instruktörerna klarar av både framhjulsdrift och bakhjulsdrift och 4 - wd.

Syftet är att du skall bli snabbare med sin egen bil.

Kursen riktar sig till både nybörjare på bana och de som åkt lite men känner att de vill bli bättre på att utnyttja sin bil. Vi har haft närmare 130 personer som gått kursen, varav ett tiotal har gått kursen flera gånger.

Vi kan fakturera kursavgiften som utbildning till de deltagare som har företag som kan betala.


Så här presenterar vi kursen


Avancerad Förarkurs bankörning 24 September

Efter att ha gått några förarkurser här hemma i Sverige och i England så kom jag på att det saknades nån bra här i hemma i Sverige.
Inriktningen skall vara - Hur blir du snabbare och säkrare på bana med din
egen bil.

Tillsammans med Sven Frindelius från Scandinavian Formula School och STCC föraren Niklas Karlsson samt gamle F3 åkaren Anders Fredriccson satte vi upp riktlinjerna för hur kursen skulle vara utformad.

Första kursen genomförde vi på Anderstorp under våren 2002 följt av tre kurser under 2003.

Med de goda erfarenheterna och fina kritiken från nöjda detagare genomför vi 2 kurser under våren 2004. Många av de som gått kursen 1 gång har kommit tillbaka och går kursen igen. Till de som går kursen en andra gång har vi en annan instruktionsvideo samt några andra kursmoment inlagda så att de verkligen skall komma vidare i sin utveckling.

Kursen är upplagd så att du åker med egen bil på banan och du kan åka med
din standardbil eller banpreppade med gatregistrerade bil. På förra kursen hade vi allt från nya
156:or till banpreppade Bertone Couper via 75:or med bur och till och med en 164 QV. 164:ans ägare blev riktigt förvånad över hur snabb hans bil visade sig vara mot eftermiddagen.
En och annan hyrbil av andra märken har också synts på kurserna då alla inte har haft ordning på sin Alfa eller inte ägt nån Alfa vid kurstillfället. Vi släpper in andra märken på kursen också om din kompis vill gå eller inte är medlem i klubben.

Vi kommer att vara en instruktör på 5 deltagare.
Instruktörerna kommer att åka med i din bil och ge dig konkreta råd om vad du skall jobba på direkt på förmiddagen. Sen tränar du på de momenten själv, och vi åker med igen och ser vad vi skall gå vidare med. Det blir 4 instruktörs pass under dagen. Där emellan har du fri tillgång till banan under hela dagen. De flesta brukar hinna med 15 - 20 mil på banan så det blir verkligen åka av.

All instruktion är individuell och ges personligt efter hur du kör och tar till dig de nya kunskaperna.

Instruktörerna är erfarna banrävar och tävlingsåkare som är allt annat än åkrädda och som delar med sig av sina erfarenheter på ett sånt sätt att du blir en mycket snabbare och säkrare chaufför. Många av deltagarna på
kurserna förbättrade sig med mellan 5 - 8 sekunder på varvet under dagen och generellt får kurserna en mycket bra utvärdering.

De pengar och den tid du avsätter på en förarkurs är i regel bättre investerade pengar än de
förbättringar och trimmningar du gör på din bil. Det finns ofta MYCKET mer fart och resurser att ta ut ur din bil om du bara får hjälpen att hitta det på ett säkert och
bra sätt.

om man tittar på våra banmöten i klubben så är det sällan killarna med de värsta och ballaste bilarna som är snabbast runt varvet, till råga på allt så sitter de och flinar bakom ratten och har roligt trots att deras bilar knappast är de märkvärdigaste !

Du får en instruktionsfil på DVD som skickas ut veckan innan som du skall titta igenom hemma noga för att vi skall slippa traggla teori pass på banan. Du får också fylla i papper om dina tidigare erfarnehter och vad du förväntar dig att få ut av kursen. Då kan vi kan placera dig med rätt instruktör samtidigt som vi vet vad du vill slipa extra på under din dag på banan.

Du får frukost när du kommer fram till banan på morgonen, lunch, massor av fika och läsk samt diplom och racinglicens.

För de som vill övernatta kvällen innan för att vara pigga och utvilade på
morgonen kommer vi att ordna vandrarhemsövernattning tillsammans med
instruktörerna till ett bra pris.

Kursens pris är 2 800 kronor och vi har ett maximerat antal deltagare så det kommer nog
att bli fullt snabbt. När du genomfört kursen får du också svensk racinglicens vilket gör att du kan tävla i Corse serien eller köra långlopp eller annan banracing.

Vill du veta mer ringer du Åke Nyberg på 0708 - 407 407 eller skickar ett mail till ake.nyberg@molekyl.se
så kan jag förklara mer.

_________________
Åke Nyberg
Citera
Hjälp mig! Spårval & Körteknik?
Avancerad Förarkurs med licenstaging Kinnekulle 24:e Sept
1 besök senaste veckan (1577 totalt)
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande