Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Nürburgringkursen!
Sektion 10: Schwalbenschwanz - Döttinger Höhe
13852 besök totalt
Peeter
Torshälla/Eskilstuna
Här sen Nov 2002
Inlägg: 2993


Trådstartare
Sektion 10: Schwalbenschwanz - Döttinger Höhe

Här kommer du fram mot Schwalbenschwanz på feman längs vänsterkanten, bromsar och växlar ner till fyran.
Öppna spårvalsritningen i ett eget fönster

1. Vid den vita fläcken på asfalten,och strax innan busken utanför räcket på vänster sida, svänger du svagt höger(9:00:51) och kommer intill högerkanten där bankanten på höger sida rätar ut sig.

2. Följ högerkanten, bromsa och växla ner till trean, till c:a en billängd efter att det bredare området med betongstenar på höger sida slutat(9:00:56).

4. Härifrån svänger du vänster och tangerar curbsen på vänster sida rätt sent(9:00:58), där curbsen är som svartast av gummi, och släpper ut bilen rätt sent till högerkanten(9:01:01).

5. Följ högerkanten till c:a 1-1,5 meter innan curbsen på höger sida slutar(9:01:04).

6. Sväng ner mot Lilla Karusellen, så att du får skarven mellan de två första ljusa betongplattorna mellan framhjulen(9:01:06) och gå ända ner till den asfalterade delen och tangera curbsen längst ner på vänster sida.

7. Från botten på Lilla Karusellen låter du sedan bilen sakta börja "klättra" uppåt igen, så att du får skarven mellan den övre och nedre betongplattorna mellan framhjulen i utgången av Lilla Karusellen(9:01:08).

8. Fortsätt med en svag vänstersväng, så att du kommer intill curbsen på vänster sida i backen upp mot Galgenkopf och lägg i fyran.

9. Straxt efter asfaltskarven och ett par billängder innan curbsen på vänster sida slutar, börjar du svänga svagt höger(9:01:16) och tangerar curbsen på höger sida där de är som svartast(9:01:18).

10. Fortsätt med ungefär samma rattutslag(fast du tror att du ska hamna i skogen rakt fram.), så att bilen kommer ända ut till vänsterkanten högst uppe på krönet(9:01:22), där det sitter en liten vit skylt på vänster sida om banan.

11. Fortsätt återigen med ungefär samma rattutslag, så att bilen kommer intill curbsen på höger sida först några billängder från det att curbsen på höger sida börjar(9:01:27) och släpp ut bilen till vänsterkanten ut på långa slutrakan(9:01:29) vid Döttinger Höhe. På filmen släpper jag inte ut bilen till vänsterkanten här pga att en av AUDI-fabrikens testbilar(A8 eller S8) sprängde motorn här dagen innan och spillde ut massor av olja mitt i banan.

12. Väl ute på länga slutrakan lägger du i femman och ser en metallställning resa sig över banan(9:01:37). Det är det sk Gantry't.

13. Härifrån kan du gå ut till höger sida av banan och börja ta det lugnt och kyla ner bromsar och motor.

14. C:a en km längre fram på höger sida hittar du utfarten till parkeringen. Åk inte och parkera bilen direkt, utan åk ut och kör ett par km sakta på landsvägarna, så att du slipper bromsa. På så sätt kyler du ner bromsarna och motorn efter ett fullbordat varv!Öppna videon för det här partiet i ett eget fönster > >


Gratulerar om du orkat traggla dig igenom alla tio sektionerna! Jag hoppas att du på detta sätt lärt dig hitta lite bättre runt Nürburgrings fantastiska nordslinga och får ut lite mer av din resa dit! Hoppas vi ses där!

Mvh, Peeter Pahv

_________________
Peeter Pahv
Ringenfantast, som numer leker med en Mini JCW -08.
Citera
Nürburgringkursen!
Sektion 10: Schwalbenschwanz - Döttinger Höhe
13852 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande