Elitracing (åskådarracing)
Rapporter från La Carrera PanAmericana 2005
10010 besök totalt
1, 2   >>
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Jag får mail i andra hand från det Svenska teamet:

Detta kom 051015:

Citat:
Los Vikingos är vi
Ralf Christensson, förare
Stefan Annell, kartläsare
och inte minst utan viktigast vår mek
Sven-Erik Björk, aka Björken.

Nu är det dags. Imorgon söndag 16/10 klockan 9.25 lyfter vi mot Mexico och La Carrera Panamericana.
Efter en höst av förberedelser är det dags att sätta tänderna och däcken i rullning. En del mothugg och problem har det varit, och sannerligen mycket planerande och papperstuggande. Inte minst med att få bilen intullad i Usa för vidare färd mot starten i Tuxla.
Inget race utan sådant.

Vi åker via New York till Mexico City och har en trevlig övernattning där på flygplatshotellet. Måndag morgon flyger vi vidare till Tuxla och ettt antal dagar med tester, förberedelser och mekande. Måste även trimma in Stefan i kartläsandet och tidshanteringen. Det blir alltså bråda dagr framför oss.
På torsdag är det kvalificeringskörning för att bestämma den startplats vi skall ha på fredag, den stora dagen.

Bilen är en Ford Falcon Futura Sprint från 1964 med startnummer 389.
Totalt är det runt 60 bilar med 11 i vår klass, Historic C. Dock kan det tillkomma några, mexarna är inte snabbast med att uppdatera siten :-)

Kolla gärna in vårt motstånd på den officiella siten:
http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index2.htm

Vi kommer att skicka några mail med bilder, förhoppningsvis varje kväll, för att berätta och visa hur det med våra 2 veckor i Mexico.
Tills dess får ni kolla in vårt kort att dela ut till barnen i Mexico.Ha en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Dagens rapport:
Citat:

Hej alla,
Nu finns vi pa plats i Tuxla. Resan ner gick bra, lite trogt med att sitta pa plan i 22 timmar, men efter ett par Corona i Mexico City och en natts somn gickdet bra igen.
Soligt och varmt har. Mycket sololja.

Forden har inte dykt upp an men vi vantar med spanning pa att den skall dyka upp idag runt 2 pm.

Bjorken har teamets dumbricka idag.
Stefan har den som default.

Skall precis ut och titta pa krokodiler och annat trevligt. Under tiden far ni titta pa lite bilar som har dykt upp pa parkeringsplatsen.
Vi hors av snart igen med lite info om de forsta testkorningarna med Forden pa plats.Ha en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005

Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Erik B
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 5158

Namndispens
Namndispens

Jag är stolt mini-mini-sponsor av Los Vikingos thumbs up

Heja Stefan och Ralf!!!

_________________
Erik B
Såld: Megane RS Cup 250
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
051020
Nu är bilen på plats:

Citat:
Hej igen alla,


Lite krokisar fanns det pa var battur. Tyvarr hade ju orkanen Stan varit och halsat pa veckan innan och effektivt vrakt ner alla brate och trad i floden, sa den var avstangd efter halva farden. Trist eftersom det ar pa den andra halvan som vattenfall och annat dyker upp. Som tur var fanns ju grottan med sjohasten kvar och vi fick verkligen valuta for vara pengar.

Nu har vi fatt det lite arbetssamt har i Tuxla. Bilen kom fram kl. 16.00, tillsammans med Bills Corvette och alla andra mekar, i tisdags sa det var bara for Bjorken att lagga sig pa marken och kolla igenom allt. Det var ju forsta gangen som Bjorken sag bilen......

Den ar ju fin, sa han, och fortsatte att spanna fast alla losa skruvar och muttrar.

Nu har vi blivit 10 personer i var lilla grupp. Det ar ju Los Vikingos, alltso Stefan, Ralf, Bjorken och Nick var trailer chaffis , sen kommer Bills team med Murray, John, Brian, Julio polischefens son och Kenneth.

onsdagen borjade med lite frukost bestaende av tacos, frukt och nagra korvar som sag intressanta ut. Lite morotsjuice till Stefan istallet for Corona och massor av kaffe till oss andra vuxna. Bjorken gick ju och sog pa sin pipa som vanligt.
Meka meka testa testa, lunch meka meka. Ni ser att det inte ar en dans pa rosor har i Mexico. Dessutom maste vi ju hela tiden dricka vatten och cola for att klara av varmen. Det ar synd om oss.

Lite sma grejor med bilen som Bjorken har lovat att fixa idag annars skulle han ha dumbrickan hela racet. Dumbrickan var ledig igar hela dagen. Allas hopp stod till Stefan men han holl sig lugn och tabbade inte sig som vanligt.

TV var runt igar och Stefan och Ralf fick stalla upp och blev intervjuade framfor bilen. Detta tillsammans med alla autografer gor att vi kanner oss som riktiga filmstjarnor, eller nat.

En liten teknisk besiktning fick vi gora igar med. Besiktaren hade sin grabb till hjalp och han var ansvarig for sakerhetsdetaljer som dack, balte och stortbur. Vi fick stort godkannt och det kandes ju tryggt.

Pa eftermiddagen idag skall vi kora kvalificeringsrundan. Stefan har redan bitit ner fingrarna till ingenting i ren nervositet. Efter testkorningen igar ville han nog mest hem till mamma.
Lite pappersarbete och jagande av mexicaner som ar ansvariga maste ocksa till. Stora dagen blir imorgon med start klockan 8.

Mer kommer vi kor pa.Ha en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005


Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Magnus S
Stuvsta
Här sen Maj 2004
Inlägg: 7747

<span style='color:red;font:bold'>Moderator</span>
Moderator

Falcon Futura Sprint


Hoppas de går bra för grabbarna!


Keep us posted!

_________________
M a g n u sS o l l e n b e r g

Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Erik B
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 5158

Namndispens
Namndispens

Någon som vet hur det går i racet vs. Wilma?

_________________
Erik B
Såld: Megane RS Cup 250
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Jag undrar också...
Hoppas att det kommer en ny rapport snart.

Edit: om man är en hejare på språk så kanske det står på denna sida: http://www.sporcar.com/+Hoja.asp?Hoja=05/mex/panam&Head=MEX

Edit2: Etapp 1 ser ut att ha varit dramatisk (om man tittar på bilderna).
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Ny rapport utan bilder och utan Wilma:
Citat:
: Los Vikingos Nu ar vi tillbaka i media


Hej alla,

Det var ett tag sedan vi kunde skriva nagra mail. Dels har internetkopplingen varit si och sa pa de olika hotellen och sen har vi haft sanslost mycket att ta tag i. Eftersom vi senast skrev fore kvalificeringen finns det ju en del att tala om. Vi borjar val fron borjan.....


Torsdag: Kvalificering
Dagen for kvalificeringen borjade som de andra dagarna fore racet. Vi gick upp och mekade med bilen. Bara smasaker kvar att gora, lite kosmetika alltsa. Dags for lite provkorning och sedan ivag till kvalificeringen. Trodde vi!!!!!

Efter lite varmkorning och tankning av bilen tyckte Bjorken att motorn inte gick som den skulle. Helt ratt, tyckte vi andra med.
Bjorken borjade kolla runt och efter ett tag kom vi fram till att generatorn inte heller var den basta. Batteriet laddades ut pa en dag ungefar.
Bjorken och Nick borjade med att fixa motorn. Forgasaren stalldes in och tandningen justerades. Inget hjalpte, allt verkade bara bli samre.
Generatorn fick var lilla mexikan Julio fixa en ny pa stan. Vilket tog en evighet eftersom inget ar viktigt for en mexikan.

Motorn pustade och frustade. Bjorken puffade pa sin pipa.
Allting verkade fel med motorn Vi stod och grubblade och tiden rann ivag. Kvalificeringen var langt borta vid det har tillfallet. Inte en chans med nagot sadant. Blev till att starta i slutet tankte vi. Inget fel kan ju vara stort utan Bjorken fixar det.
Efter lite provstarter med ett lanat batteri vagrade motorn att ens snurra runt ibland. Vi plockade av tandstiften for att kolla dem . Shit!!! olja och vatten i en cylinder. Inte bra tankte Stefan eftersom han ar en riktig motorkille.
Dags for dagens beslut sa Bjorken. Skall vi mekla med detta och prova att kora pa morgonen eller skall vi byta motor? Alltsa ett helt normalt beslut nar man kor bil.
Klockan har nu blivit 10 pa kvallen och tiden verkade inte vilja stanna.
En extra motor fanns fran forra aret so den skulle vi kunna ta. Nackdellen med den motorn var att den aldrig varit igang och att det var en standrad motor pa cirka 180-200 hastar. Ingen Nascarmotor direkt.
Vi bytar! kom vi fram till.
Bjorken och Nick borjade direkt. Stefan och Ralf gick pa forarmote, antagligen for att slippa jobba...
02.00 gick Stefan och Ralf och la sig, efter att de fixat lite mat och kaffe till mekarna. De slet som djur och var skitiga langt upp over oronen.
Men det gick framat. Det ar inte det lattaste att byta en motor pa en perkeringsplats utan riktiga grejor.


Dag 1 Starten av racet
Stefan och Ralf vaknade tidigt och at lite frukost innan de gick ut till mekarna. Fullt fortroende for att de bytt motorn och att bilen gick som en klocka.
Bkorken och Nick satt och rokade bredvid bilen och sag ganska medtagna ut efter att ha jobbat hela natten. De startade motorn forsta gangen kl. 5.15. Inga problem alls.
Klockan 7.30 var de klara med allt fix runtomkring. Vilka grabbar!!!!!!!
Stefan och Ralf klattrade in i bilen och startde upp den. Oj oj oj vilken skon sang fran den motorn. Lat battre en den gammla och svarade mycket battre pa gas. Man skall alltsa ha en standardmotor istallet for nagot som ar trimmat med de allra basta grejorna och sammansatt av duktiga manniskor.

Vi korde ivag och kom till starten. Stefan var ganska nervos och spranmg runt och kissade och hamtade papper som behovdes till starten. Manga fina bilar och mycket folk.
Vi startade som nr. 42 av 57. Alltsa manga som inte kvalificerade.
Starten gick och allt kandes bra. Vi tuffade ut till andra sektionen som ar en specialstracka. Nu var bada nervosa och fick kissa hela tiden.
Det gick fantastiskt bra. Bilen ar en klippa.
Tog oss fram till eftermiddagen utan problem, nar vi plotsligt horde ett konstigt ljud fran bak i bilen. Inga passagera tankte vi sa nagot maste vara fel.
Vi sprang ut och se dar, en dampare som hanger ner i backen. Inte bra. Meklade lite och kom fram till att utan verktyg kan vi inte gora mycket.
Da kom en funktionarsbil. De hade en liten verktygslada. Skruvade loss damparen och korde vidare.
Efter ett tag dog bilen helt. Sena var vi och det var morkat. Batteriet var helt urladdat. Vi fick kopa tre batterier innan vi kom i mal, langt efter alla andra. Den dagen fick vi ingen medalj, men vi korde till mal pa egen hand.

Dag 2
Bilen fixad och gick som ett skott. Det visade sig att vi aven knackt en framre stotdampare och kort runt i bergsetapperna utan dampare fram. Vilka killar!
Dagen gick perfekt och som smar i solsken. Det smallte snabbt da vi har runt 40-45 grader i bilen hela dagen.
Vi skippade forarmotet men Julio kom tillbaka med var placering. 9:a totalt den dagen och 2:a i var klass. Lycka och tarar. Pris fick vi.

Dag 3
Start igen och vidare i bergen. Vilka vagar. Vanta tills ni far se videon.
Smartfritt hela dagen och inga direkta problem. Korde som proffs. Inget gick sonder.
Vid forarmotet visade det sig att vi kom pa 11:e plats totalt och 3:a i var klass.
Maste sagas att de flesta andra som kor har har varit med i manga ar och ligger pa en budget pa hundratusentals dollar med vraltrimmade motorer och bilar i Nascarklass.
Nu njuter vi och vaxer. De stora grabbarna lagger marke till oss nu.

Dag 4
Fin start, perfekta bergsettaper. Vi slog var narmsta konkurrent Bill med ca 40 sekunder pa de fyra forsta ettaperna.
Femte ettappen startade och vi korde snabbt nu. For snabbt visade det sig da Ralf i en kurva med korsning tvekade lite vilket rakte till att vi kom fram for langt i kurvan och inte kunde svanga. Stor bredsladd och 3 knackta betongpelare och ett taggtradsstangsel tog vi med oss. Bilen snurrade helt och vi stod med nosen i fel riktning men utanfor vagen. I samma kurva stod nr 104, en erferan kille med 9 lopp bakom sig som alldrig kraschat for. Hans Studebaker stod med 45 graders lutning upp over ett dike.
Alldelles for halt dar tyckte han. Kontentan ar att vi kom for snabbt in.
Bakskarmen var inknycklad mot hjulet som aven det fatt en knack.
Vi knycklade ut det sa gatt vi kunde och korde vidare, med bakkofangaren i bakluckan, efter att den etappen var slut. Det luktade brant gummi och rasslade nar hjulet snurrade mot skarmen.

Togg oss fram i ganska bra fart mot nasta etapp som ar en motorbana. Kom dit som sista bil, pa haret. Korde runt vara 6 varv och sedan direkt mot malet for dagen. Kom fram med en polisbil framfor oss opch en bakom. Maktigt att komma in i en stad i full fart med blaljus runt om. Coooolt!!!

Det visade sig att vi bara missat en etapp pa den dagen. Helt perfekt.
Kom pa 35:e plats totalt och 5:a i var klass. Toppen efter en sadan dag. Bjorken och Nick borjade fixa bilen direkt och den ar klar till nasta start.

Vid middagsbordet den kvallen svimmade Ralf nastan och Stefan var helt utmattad och snarkade inte ens den natten.

Nu vidare till mer aventyr.


Ha en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005
http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index2.htm
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Bilderna kom i ett separat mail...
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Göte RS6 Sjögren
stockholm
Här sen Maj 2004
Inlägg: 2708Ja dessa mail man får väntar man med spänning på nästa. Vi mini sponsorer håller tummarna för er thumbs up thumbs up

_________________
Mvh/Göte Sjögren
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Brewmaster
Strängnäs
Här sen Maj 2004
Inlägg: 336Fy tusan alltså!
Vilken upplevelse att vara med i ett sådant lopp! Lycka till!!!

_________________
Pär Holmstrand -87
Alfa 75 2.0 -87 Rosso
Volvo V70 D4 -14
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Barbapappa
Mölndal
Här sen Feb 2003
Inlägg: 1837Häftigt alltså, verkligen. Underbara bilar med i rejset som vanligt, kul att se! thumbs up

_________________
Peter Karlsson
Åker numera Polo 6R -14 & Pontiac Catalina 62.
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Ny rapport.

Citat:
Los Vikingos flyter upp igen

Nu ar vi tillbaka i sadeln. Plockar placeringar och allt flyter bra.
Bilen har hallt fint och vi korde lugnt och sansat hela dagen.
Eftersom vi krashat startade vi pa 35 plats igar. Pa den placeringen kunde vi kora om ett flertal bilar under varje specialstracka. Vi ligger pa 5:e plats totalt i var klass nu.

Idag ar vi tillbaka bland toppen. Start pa 16 plats.

Vi skall starta nu men aterkommer snart igen.

Skot om erHa en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005
http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index2.htmSkicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
HATTIS
Norge
Här sen Okt 2005
Inlägg: 31Hei dere underbare svensker. Onsker dere lykke til med lopet. Hva koster en slik deltakelse, hva må til av redskap (les: bil og mannskap), og hvem er riktig kontaktpersoner for å ordne opp med deltakelse i dette lopet? Hvor hoyt har dere lagt lista? bilen ser veldig grei ut !

_________________
Oyvind Hatterud
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
AndersC
strängnäs
Här sen Jan 2005
Inlägg: 346Hallå där
Skönt å se stefan in action
nu ser man att han trivs, en stor gintonic i handen tillsammans med goa kamrater å racebilar
lycka till /anders

_________________
ANDERS CALMEGÅRD
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Sörpan
Slåtte
Här sen Nov 2002
Inlägg: 8696
_________________
///Mvh Sören Hall (fd Kristensson)

"Raksträckor är bara en transport till nästa kurva"
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
Citat:
Hej alla,
Los Vikingos är tillbaka i stan. Vi hade ett par lyckade dagar efter kraschen och kom i mål i torsdags.
Tyvärr kunde bi inte komma ikapp vår närmsta konkurrent men placerade oss på en respektabel 4 plats i vår klass. Totalt 19:de plats alla klasser.

Nu slickar vi såren, alltså plåten och börjar arbetet med att planera inför nästa äventyr.

Tack till alla som stött oss och varit med oss i Mexiko. Utan er hade det inte varit lika lyckat och skoj.
Det kommer snart många fler foto och filmer från äventyret och om någon är intresserad av att veta mer om hur och när nästa går kontakta gärna oss.

Med vänliga hälsningar
Los Vikingos


Ha en bra dag och så hörs vi snart igen med vidare öden från Mexico.

Ralf , Stefan och Björken
Los Vikingos
La Carrera Panamericana 2005
http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index2.htmSkicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
En bild på Los Vikingos jag hittat på sportcar.com:
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
HATTIS skrev:
Hei dere underbare svensker. Onsker dere lykke til med lopet. Hva koster en slik deltakelse, hva må til av redskap (les: bil og mannskap), og hvem er riktig kontaktpersoner for å ordne opp med deltakelse i dette lopet? Hvor hoyt har dere lagt lista? bilen ser veldig grei ut !


Jag får mail i andra hand så jag har ingen kontakt med teamet. Kan tyvärr inte hjälpa dig med svar.
Det finns lite info på: http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index2.htm
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
MaZ
Göteborg
Här sen Nov 2002
Inlägg: 16469mmm, Giulia Super.

_________________
/Mats Strandberg
onemanracing.com

BMW 330i -05
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Nillet
Eslöv, Skåne
Här sen Okt 2004
Inlägg: 3442


Trådstartare
MaZ skrev:
mmm, Giulia Super.


Många trevliga bilar. Jag fastnade för denna Karman Ghia:
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Elitracing (åskådarracing)
Rapporter från La Carrera PanAmericana 2005
10010 besök totalt
1, 2   >>