Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Inför träffar
2011-05-16 GRC Track Day på Ring Knutstorp
2 besök senaste veckan (809 totalt)
FEED ME
Ekerö
Här sen Apr 2004
Inlägg: 732


Trådstartare
Måndag den 16 maj kör vi årets andra bankörningsdag på Ring Knutstorp med GRC. Som vanligt kör vi open Pitlane, d.v.s. du får köra så mycket som du vill utan gruppindelningar. Om det blir väldigt många anmälda bilar, kan vi komma att dela upp körningen i två grupper (mycket snabba / normalsnabba) som kör 30-minuterspass under förmiddagen. Efter lunch på eftermiddagen kör vi dock alltid open Pitlane utan gruppindelning.

Säkerhetsnivån är hög. Förutom att vi har tre bemannade flaggposteringar med varningsflaggor och brandsläckare, har vi även en bemannad säkerhetsbil på plats som står standby i händelse av att en olycka skulle inträffa.

En nyhet för detta år är att vi nu kan erbjuda förbättrat försäkringsskydd via SMA. När det gäller materiella skador på bilarna är det fortfarande upp till var och en att se till så att man är skyddad. Däremot har vi på GRC tecknat en arrangörsförsäkring som bl.a. täcker skador på tredje person, d.v.s. åskådare, funktionärer och andra som vistas på banområdet. Som förare har du även (frivillig) möjlighet att teckna en dagslicens för endast 150 kr som täcker eventuella personskador om olyckan skulle vara framme. Alternativt kan du betala 350 kr för att få försäkringsskydd för hela året på alla banträffar som arrangeras i samarbete med SMA. Mer information hittar du på SMA's hemsida.
Dagslicenser tecknar och betalar du direkt till oss när du checkar in på bandagen. Om du vill teckna årslicens så gör du det direkt på SMA's hemsida i förväg och tar med dig licensen till banmötet.

Vi bjuder på lunch mitt på dagen. Det finns även möjlighet att köpa till fika i restaurangen, som har banutsikt!

Vi kommer även att erbjuda tips och hjälp från erfarna instruktörer, för den som önskar förbättra sin körning ytterligare.

Dagen kommer även att dokumenteras av en professionell fotograf.
(Se bilder HÄR, från förra körningen i april.)

Alla är välkomna oavsett vad man kör för bil och oavsett om man är nybörjare eller professionell racingförare. Du behöver inget medlemskap heller. Man betalar bara för de event som man vill köra på.

Kraven för buller har skärpts detta år. Detta är dock en "bullerdag" vilket innebär att även högljudda bilar är välkomna! Ljuddämpare är dock obligatorisk och max tillåtna bullernivå ligger på 100 dBa. (Vid "icke bullerdag" är max bullernivå 95 dBa.)

Schemat för dagen ser ut så här:
08.20 Ankomst till banan och registrering
08.45 obligatoriskt förarmöte för alla som ska deltaga
09.00 Banan öppnas med "lugna timman" - gulflagg och max ca 80 km/h
10.00 Banan öppnas för körning i valfritt tempo med open Pitlane
12.30 Lunchpaus
13.00 Banan öppnas för körning i valfritt tempo med open Pitlane
16.00 Banan stängs och dagen avslutas

Läs mer om övriga villkor och regler på GRC's klubbhemsida på AutOLife.

Priset är 2200 SEK (alt. 1800 DKK) inkl. moms. Är ni flera personer som delar bil tillkommer 500 SEK (=400 DKK) per extra förare. Avgiften betalas i förväg till GRC's BankGiro.
I mån av lediga platser kan du även betala kontant på plats. OBS! att priset då är 2500 SEK (alt. 2000 DKK).

Vi tar in max 55 bilar per dag, vilket gör att det blir gott om plats på banan utan trängsel.

OBS! Vi kör även om det regnar!

Välkommen!

Anmälan samt mer information om Knutstorpsdagen hittar du här!

Mer information om GRC hittar du här!


_________________
Erik Jirhall
Gentlemen Racing Club
AutoLife
ES Kassasystem
Citera
FEED ME
Ekerö
Här sen Apr 2004
Inlägg: 732


Trådstartare
GRC's andra track day på Ring Knutstorp närmar sig snabbt... Nu på måndag kör vi igen! Ta chansen att gasa av dig innan sommaren - nästa GRC-körning är inte förrän i augusti.

Har vi tur så blir det lite regn, så att vi kan öva halkkörning... Det är både roligt och nyttigt! Men även om solen skulle lysa så kör vi i alla fall.

Välkommen!

_________________
Erik Jirhall
Gentlemen Racing Club
AutoLife
ES Kassasystem
Citera
Inför träffar
2011-05-16 GRC Track Day på Ring Knutstorp
2 besök senaste veckan (809 totalt)
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande