Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Allmänt banåkaforum
Nu planerar vi för fullt!!
6447 besök totalt
Peter Kjellsson
Alvesta
Här sen Mar 2005
Inlägg: 28


Trådstartare
2014 går mot sitt slut och det är en månad sedan vi i ERCup i strålande solsken körde finalen på Knutstorp.
Vi kan se tillbaks på en härlig säsong med ett långloppsmästerskap vi utan att skämmas kan kalla ett Nordiskt Mästerskap med danska segrare i totalen och norrlänningar med 120 mil enkel resa till tävlingarna som vinnare i framhjulsdrivet!
Detta är de enda klasserna vi har! Rättvist och enkelt och vi team äger själva serien och styr reglementet som med smärre förändringar varit lika i seriens snart 10-åriga historia som ERCup.

Vår styrelse jobbar med tävlingsprogrammet och "spelreglerna" är spikade så alla kan planera sina bilbyggen och förbättringar sedan långt tillbaks.

Följ oss på ERCup.se och anmäler Du Dig till serien får Du givetvis tillgång till vårt egna forum där det är högt i tak och vi ger och tar året runt och kan hålla vår goda stämning uppe även på vinterhalvåret.

Gillar Du racing med mycket körning för pengarna, gör som Rickard Rydell, Magnus Krokström, Fredrik Larsson m fl, utmana oss i ERCup, om Du vågar

Behöver jag säga att vi i ALT Racing ser fram emot ERCup 2015 och uppgraderar bil och team för fullt,
Hoppas vi syns !

_________________
Peter Kjellsson
ALT racing, ERCup
www.altracing.se
Citera
DOD63
Katrineholm
Här sen Okt 2014
Inlägg: 12



Jag kan bara hålla med dig Peter, vilken säsong. Brorsan och jag gjorde vår första säsong i ER-cupen, tidigare har vi kört lite av varje och de senaste säsongerna rallycross. 1st TÄVLING i ER-cup motsvarar mellan 2 - 3 SÄSONGER i rallycross räknat i effektiv körtid, snacka om valuta för startavgiften.

Vi hade nog hoppats på att det skulle vara kul med långloppsracing, men herregud att det var så här bra, med trevliga race kollegor ett suveränt reglemente och tävlings arrangemang som bara fungerar, egentligen kanske man inte skulle berätta på ett sånt här forum hur bra ER-cupen verkligen är, risken är att alla med bensin i ådrorna kommer stormande, men det finns väl plats för ytterligare 10-15 team i ER-cupen inför 2015, så känn er välkomna att göra som vi, bli med i Sveriges snabbaste långlopps serie www.ercup.se

Och du Peter, vi håller också på att vässa klorna inför 2015, ska bli mycket trevligt att se om det blir jaga eller jagas


Hälsningar
Michael Eriksson
DOD Racing

_________________
Michael Eriksson
Citera
Peter Kjellsson
Alvesta
Här sen Mar 2005
Inlägg: 28


Trådstartare
Taggade till max efter förra årets kamp i Nordiska långloppsmästerskapet ERCup håller alla planer på att appliceras på/i bilen. En sekventiell växellåda som vi ännu inte vet när den dyker upp gör spänningen olidlig inför premiären . Efter att snubblat över en glasfiberdörr och baklucka blev dessa också inhandlade och här känns tidplanen tryggare.
Motorn är färdigrenoverad och väntar bara på växellådan.

Hur går det för Er andra?

_________________
Peter Kjellsson
ALT racing, ERCup
www.altracing.se
Citera
Jocke K
Falkenberg
Här sen Jul 2004
Inlägg: 647



Vi jobbar på som vanligt
Växellådan har varit på service
Stötdämparna har varit på service
Nytt grenrör är på gång (så vi slipper svetsa de vartannat race )
Nya bromsar fram är hem kommna och bells är under tillverkning och nya ok hållare
Ny luft burk är på gång så vi klarar db kraven
och så all annan vanlig koll



Allt i Däck Motorsport #68
Citera
Oodsell
Särö, (Göteborg)
Här sen Mar 2008
Inlägg: 134



I team Flying Fellows ger vi oss in på vår 23:e långloppsäsong med friskt mod. Och även om vi var väldigt nöjda med en total 3:e plats förra året så finns det ju förbättringspotential.

Motorn är isärplockad och genomgången med nya lager och en översyn av toppen. Vi bygger också om insprutningen för högre effekt och lägre bränsleförbrukning. Det ska bli spännande att se vad det ger på rullande landsväg som vi planerar att testa på i april. Annars så jobbar vi varje onsdagkväll med allt småfix på kaross, chassi och elsystem.

Vi har också bokat färjebiljetter och boende till premiären på Gotland Ring, för vi vill inte missa denna tävling på Sveriges förmodligen roligaste bana!


_________________
Olle Odsell
teammedlem i Flying Fellows ERCup,
ordf i Lotus Car Club of Sweden,
ledamot i SBF Racingutskott
Citera
Fx2
Göteborg
Här sen Okt 2006
Inlägg: 56



Schnell motorsport jobbar med att förbättra väghållningen som är det som har fungerat sämst.
En ombyggnad av bromsar så vi kan åka 16" 225 däck samt lite annat småpyssel för att förbättra driftsäkerheten

Vi har också bokat färja till Gotland, ska bli mycket roligt att få prova denna bana thumbs up

_________________
Fredrik Roldin
Citera
Björn Scheuer
Fjärås
Här sen Okt 2005
Inlägg: 41



Hej!
Här uppe i Fjärås har vi oxå startat både planering o verksamhet. Bilen, Porsche 944 D, från gamla ATM, har fortfarande startnummer 7, vilket förpliktigar :-), hanteras nu av Team Björnligan. Vi är tre fasta chaufförer, Hans Olausson, Michael Franzetti och Björn Scheuer, och tre "deltidare": Niklas Olson och Andreas Andersson, båda ex ATM, och Clas Wohlen, gammal segervan Porscheåkare från Porsche Cup.
Motorn är under genomång, växellådan likaså, möjligheten att flytta generatorn övervägs, men i övrigt är det bara lite småfix som gäller. Sedan är det naturligtvis den stora schemalagda genomgången av varenda skruv och koppling i hela bilen. När det är klart väntar en shake-down på Kinnekulle 18-19 april där alla skall få känna på bilen och tycka till om möjliga förbättringar.
Även vi har bokat biljetter till Gotland, så nu gäller det att ladda ner något spel på PC'n med Ringen och öva in alla kurvorna, sen jäklar!!
Ha're
Björn S
7 Team Björnligan

_________________
Björn Scheuer
Citera
Oodsell
Särö, (Göteborg)
Här sen Mar 2008
Inlägg: 134



Årsmötet avklarat för snart en månad sedan utan några kontroverser. Det var 45 personer från 22 team närvarande och alla verkade grymt taggade inför årets mycket intressanta tävlingsprogram. De flesta hade också bokat sina färjebiljetter till premiärtävlingen på Gotland Ring. Så nu skruvas det febrilt i garagen så att vi kan ge SLC-bilarna på tafsen i den gemensamma 3-timmarstävlingen på söndagen!

_________________
Olle Odsell
teammedlem i Flying Fellows ERCup,
ordf i Lotus Car Club of Sweden,
ledamot i SBF Racingutskott
Citera
Allmänt banåkaforum
Nu planerar vi för fullt!!
6447 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande