Nyheter      Kalender      Banor      Nürburgring      Arrangörer      R-Däck      Forum      Varvtider/Loggar
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Svensk klubbracing
Tävlingskalender SM/RM Dotz PowerDrift Series Sweden 2013
tråden läst  
5427 ggr 
<< Föreg. ämne | Nästa ämne >>

 
   
Magnus Thomé
StockholmForumägare
Forumägare

Här sedan: 03 Nov 2002
Inlägg: 29095
Tipsa Facebook   Inlägg  12 Mar 2013 21:51     Tävlingskalender SM/RM Dotz PowerDrift Series Sweden 2013 Citera

http://www.sbf.se/2013/03/11/pressrealese-svensk-drifting-2013/Svensk motorsport och Drifting går ett spännande år tillmötes 2013. Svenska Bilsportförbundet och Holeshot event skriver kontrakt på SM/RM för drifting.

2012 blev ett nystartsår för driftingen i Sverige då de båda serierna Swedish powerdrift series ochHoleshot drifting series, storsatsade på driftingen. Med tot 11 deltävlingar och med stor gemensam final på mantorppark, så var steget inte så stort att gå samman och arrangera en serie i sverige. 2013arrangerar Holeshot event DOTZ PowerDrift Series Sweden. Serien får svenskt mästerskap's status av Svenska Bilsportförbundet, i klassen ProInt och Riksmästerskaps status i klassen Modified.

Svenska Bilsportförbundet och Holeshot event kommer nu tillsammans med förare,banor och sponsorer jobba för att utveckla driftingen med fler tävlingar och arrangemang med seriens SM/RM status 2014.
Holeshot event vill tacka Svenska Bilsportförbundet för all hjälp och support. Vi vill även tacka Richard Lundquist på OCL Brorssons som är seriens huvudsponsor med varumärkena DOTZ och KW Supension.

Tävlingskalender SM/RM Dotz PowerDrift Series Sweden 2013
1. #1 Karlskoga Drift Meet 18/5 Gälleråsen
2. #2 Rockstar Drift Battle 29/6 Mittsverigebanan
3. #3 Drift Festival 26-27-28/7 Eskilstuna motorsport arena
4. #4 Dotz Powerdrift Series Sweden superfinal 5/10 Mantorp park
För mer info om drifting SM/RM kolla in
www.power-drift.se
www.sbf.se

"För ganska exakt 1 år sen så proklamerade vi på Bilsport performance custom show att om ett år så ska vi ha en SM-Serie i drifting. Idag står vi här och har det. Det är med stor glädje ära och entusiasm Holeshot event åtar oss uppdraget av SBF att driva SM/RM i drifting med DOTZ PowerDrift Series. Vi vill tacka förare, funktionärer, banor och sponsorer för allt stöd och hjälp.
Detta är ett viktigt steg för driftingen i Sverige och förarna får nu en bra plattform för sina sponsorer och vidare tävlande internationellt."

Peter Sandström/Kenneth Andersson Holeshot event AB/Dotz PowerDrift Series Sweden "Riktigt roligt att vara med från början - nu när drifting bli erkänt med SM tecken.

Att vi får Premiär i Karlskoga ..den absolut första SM i Drifting någonsin, sporrar givetvis att göra ett fantastiskt arrangemang som folk kommer ihåg," säger Mike Luff V.D. för Karlskoga Motorstadion som driver Gelleråsen Motorbana.

Att vi som liten och ny bana får vara med och driva Driftingen framåt känns riktigt bra. Att vi kan vara med och arrangera en deltävling i DOTZ PowerDrift Series med sin nya status som Drifting SM/RM är en viktig del i våran profilering och satsning som driftingbana och multiarena.

Johan Heggblad Eskilstuna motorsport arena/Gröndal MSK
"Det är roligt för oss på Mantorp Park att få köra den första SM-finalen. Med vår mångåriga drifting erfarenhet vet vi att vi kan ge både team och publik en säsongsavslutning värd namnet", säger Fredrik Sjöqvist på Mantorp Park.

Källa: Pressrelease Svensk Drifting


_________________
Magnus Thomé
Svensk klubbracing
Meny       Upp       Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Svensk klubbracing
Tävlingskalender SM/RM Dotz PowerDrift Series Sweden 2013
tråden läst  
5427 ggr 


  << Föreg. ämne | Nästa ämne >>

Från request till response:
sec (varav server render 0.277 sec)
Webbrowser render:
sec
Dvs totalt:
sec