Racingsimulatorer
FRL - Ny helsvensk liga knuten till utländsk sanktionering
3997 besök totalt
Der_Richter
Örebro
Här sen Nov 2013
Inlägg: 1

Ny på att skriva
inlägg i forumet

Trådstartare
Hej.

Slänger in en liten blänkare här, då jag misstänker att intresse kan finnas för detta koncept (rejsa var min första tanke...).

Vi är en mindre gruppering entusiaster som i ett antal år pysslat med virtuell bilsport i diverse organiserade ligor utomlands. Tack vare detta fik vi frågan om vi kunde försöka bygga ett intresse för virtuell bilsport och racesim i Sverige och så småningom agera svensk feederserie för ett par större ligor i USA och Frankrike.

Vi tackade givetvis ja till detta och funderade länge och väl på hur man skulle uppnå dessa mål och bli en portal OCH en sanktionerad feederserie (i slutändan), på bästa sätt. Så vi satte upp FRL - Fafner Race League, ett forum och liga med ett koncept som vi kallar "årsserien", samt ett enkelt men stabilt regelverk.

En serie där vi kör olika discipliner, olika banor, olika sims, men räknar totalpoäng över ett fiktivt "raceår" på fyra månader. Sedan korar vi vinnaren av drakpokalen (Fafner var en sådan )

Och nu är vår "beta" live!

Vi har en viss fördel av våra anknytningar till vad vi hoppas blir en av våra storebrorsserier, genom bl.a. vår franske VR-Elite domare Etienne som säkerställer att ingen fuskar

Våra evenemang hostas och planeras av våra Event Managers, vilket vem som helst kan ansöka om att bli.

Men vi ser att för att öka intresset måste alla vara välkomna, så det enda vi kräver är en presentation och ett intresse.


När deltagandetalen är stora nog och vår stabilitet säkrad kan vi så fullgöra ansökan som feederserie och låta våra medlemmar kvala för större ligor och även få lite sponsorpengar.


Det ger oss möjlighet att också bli sanktionerade av bl.a. ARCA.Om någon känner sig sugen, så står vi i begrepp att starta "året" med ett Civic Funrace på Anderstorp. Det är en enhetsklass, med låsta setuper, så tight racing utlovas.http://frl.konsultkollektivet.se

_________________
Richard Eriksson
Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Racingsimulatorer
FRL - Ny helsvensk liga knuten till utländsk sanktionering
3997 besök totalt