Eftersnack
2019-09-06 Avancerad Förarkurs Gelleråsen
39 besök senaste veckan (1901 totalt)
Johan Lekås
Sollentuna
Här sen Aug 2005
Inlägg: 1082


Trådstartare
En rolig och lärorik dag! Tid för mycket körning, samt tips och trix och olika övningar för att lära sig mer. Lärde mig mest på att prova att överköra ordentligt för att avdramatisera vad som händer om man går på för hårt. Och så kom en regnskur lägligt så man kunde känna på gränserna vid lägre hastighet på den fuktiga banan.
Det var inte bara föraren som förbättrades. Niklas frågade hur bakdämparen var inställd; ingen aning fick bli mitt sanningsenliga svar. Det visade sig att den stod på minimal dämpning. Inställning (på 6 klick av 13) efter den vetenskapliga metoden "gunga bilen och se vad som verkar lagom" gav bra resultat i form av en mycket lugnare bil. Märktes direkt ut ur depån. Flyttade också krängstyvheten mer bakåt vilket gav bättre balans i bilen (mindre understyrning).
Bilen fick fint med ett snällt beteende utan överraskningar. Enda plumpen i protokollet är att den inte tål mer än tre varvs hårdkörning innan vattentempen stiger över 116 grader och kräver avkylning i depån. Blir till att fixa det i vinter. Dåligt med bilder, men kanske film framöver.
Tack till Åke och instruktörer!

_________________
Johan Lekås
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Eftersnack
2019-09-06 Avancerad Förarkurs Gelleråsen
39 besök senaste veckan (1901 totalt)