SÄLJES Banracingbilar
SÄLJES: 242 SSK Classic Racing
43 besök senaste veckan (1416 totalt)
Åkeh
Göteborg
Här sen Okt 2009
Inlägg: 33


Trådstartare
Volvo 242 banracingbil säljes. Bilen har vagnbok och tävlat i SSK Classic Racing serien men bilen bör med enkla modifikationer passa i fler klasser. Motorn är en b230, 2,3l, som är nyrenoverad och byggd på en fabriksny bottendel. Det är en portad 531 med 46-38 ventiler (portning gjord av Stefan Lindblom motorsport och Kenneths Motor), dubbla ventilfjädrar och retainers från Kenneths Motor med en ENEM K25/26 kamaxel, Italienska Weber 50 och Megajolt programmerbar tändning. Specialbyggt oljetråg med mer volym och med luckor.

Bränslesystemet består av en egenbyggd fuelcell i alu (strax under 30l för att vara godkänd enligt reglemente) som är fylld med skum för att undvika att pumparna suger torrt. Det sitter 2st facet pumpar och en malpassi bränsletrycksregulator, sakerna har få gångtimmar och är i nyskick.

Motorn är bromsad och justerad hos Junkworks och levererade 190hk, 217Nm på hjulen i hans bänk.

Växellåda är en 5-växlad Getrag 265 med lös sprängkåpa (överväxel på 5an)

Specialbyggd framvagn som är breddad med nya coiloverben där dämpare (bilstein), fjädrar mm begagnat men i bra skick, AP racing 4-kolvsok med AP racing 328x28mm skivor med lösa alu-bells. Servostyrväxeln är nyrenoverad. Sellholm stående pedalställ med bromsvåg

Ombyggd bakvagn med ledlager och förlängda övre stag med nya fästen i karossen, r-sport dämpare och grupp A fjädrar. Bakaxeln är en 1030 aluminium bakaxel med en 4,56 utväxling (har bara gått något test och på bromsbänk) och en renoverad Dana lamelldiff där allt utom huset är nytt.

Framskärmar, huv, bakskärmar, baklucka, front och stor splitter i glasfiber. Bilen väger ca 1050kg med halv tank.

Bilen säljes race-ready med 7st extra 17" fälgar (finns eventuellt 4st 18" fälgar till med) extra bromsbelägg fram och bak. Fram är flera begagnade uppsättningar och ett par helt nya Pagid blå belägg (bara inbäddade) och bak finns tarox belägg som bara är inbäddade.

Bilen säljes för 105 000:-
Finns även en biltransport som kan säljas med bilen för 15000:-

Första kontakt tas via PM

//Joacim


[/img]

_________________
Joacim Gillberg
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
SÄLJES Banracingbilar
SÄLJES: 242 SSK Classic Racing
43 besök senaste veckan (1416 totalt)


Stöd Rejsa.nu genom att hälsa på hos annonsörerna för att se vad de har att erbjuda. Se alla annonser här > >