Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Eftersnack
2012-07-21 Driftingtävling på Tierp
3398 besök totalt
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 41052

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Pressrelease:

---------------------------------------------------------------------------------------


Muren stoppade många av förarna under driftingtävling i helgen.


Toppplacerade bilarna uppställda för prisutdelning och en chans för supportrarna att träffa sina idoler.

SPDSeriens fjärde deltävling anordnades av Tierp Motorklubb var den andra av tre deltävlingar som har RM-Status svenskt Riks Mästerskap.

Grundaren och huvudarrangören av SPDSeries (Swedish Powerdrift Series) Peter Sandström är denna helg en i publiken och får ett tillfälle att njuta av det han i vanliga fall är fullt upptagen med att själv arrangera.
-I dag är jag här som publik, Tierp Arena och tierp motorklubb har denna helg ansvaret för den här deltävlingen och jag får njuta av drifting i högsta klass. Vi har kämpat hårt för att få driftingen så här stor i Sverige och jag är mycket nöjd med resultatet så här långt, men jag vet att driftingen kan bli och kommer bli så mycket större. SWR-Motorsport som driver serien har redan bokat upp 4 datum 2013 på tre olika banor fler banor och datum är under förhandling så 2013 kommer bli ett ännu bättre år för driftingen i sverige Säger Peter Sandström.

Serien körs i två klasser.Proint- är den stora klassen där bilarna är kraftigt modifierade med helbur och all säkerhet man kan kräva. Stora motorer med mycket hkr. från ca 400hkr och uppåt. Modified - är den lilla klassen där man kan köra med sin gatlegala bil. Bilarna är modifierade men inte i den utsträckning som i proint. fortfarande ganska så trimmade motorer men taket ligger runt 500hkr .

Tierp Drifting Challenge som tävlingen kallades för just denna helg började redan på fredagen med träning och en första av tre omgångar kval. Då kör förarna singelrepor och blir bedömda av SPDseriens tre bedömare. De bedömmer då utifrån hastighet, vinkel, kontroll och linje.

Lördagen började med träning och de två sista kvalreporna kördes för att avgöra ordningen i den stege som körs under elimineringen. Elimineringen i modified körs med singelrepor och i klassen proint körs den som twinndrifting. Det innebär att det är två bilar som kör mot varandra. En ledande bil och en som jagar. Den som följer ska spegla den ledandes bilens körning, det kallas förskjuten spegling. Efter den första repan byter bilarna plats och den ledande bilen blir den som jagar.Andreas "MadMange" Magnusson, team Maddrift.se. Innan krashen in i muren på Tierp Arena.

Under twindriftingen är det adrenalin som lockas fram. Det körs tight och förarna tänjer på sina yttersta gränser för att nå en pallplats. Den lagda banan var inramad med mur och som många förare fick känna på. För Andreas "MadMange" Magnusson som åkt ända från Norrköping slutade det med hjälp av hjullastaren för att kunna frakta hem sin bil igen. Från att vara kval 6:a och haft bra flyt i körningen slutade det tvärt när bilen åkte in i muren i hög hastighet.
-Jag låg en bra bit över 100kr/h när jag började initsiera, (där man lägger bilen i sladd ca 30m innan muren) när bilen väl träffade muren gick det ju inte riktigt så fort, kanske 40km/h, men ont gjorde det. Säger Andreas Magnusson.
För Andreas egen del var det axeln som tog störst skada men även bilen kommer kosta mycket pengar och tid för att vara körklar till nästa tävling som blir Action Meet på Mantorp Park om två veckor. Tidigare under dagen hade han även oturen att få sin framruta krossad av motorhuven som åkte upp under träningen och till råga på allt händer allt detta på hans 30-årsdag.

De tre finalisterna i varje klass kom efter avslutad tävling åter in på banan för att visa upp sig och tacka sina supportrar för stödet. I samband med det blev det prisutdelning och fotografering.

Nästa deltävling i SPDSeries äger rum på Gröndal Motorbana den 25:e augusti.

Foto: Elle Andersson, 3773.se
SPDSeriens hemsida: www.spdseries.se

Resultat:

Proint
1. Johan "Hollywood" Halvarsson, team J-spec
2. Andreas "Tokan" Bielkelöf, team Raidopower Motorsport
3. Daniel Björk, PSW Engineering


Modified
1. Jens Stark, team ABS Motorsport
2. Johan Andersson, Generation Sideways
3. Klas Halvarsson, Swedish Drift Force

_________________
Magnus Thomé
Citera
S Agartsson
Örebro
Här sen Maj 2011
Inlägg: 366Är det färdigbyggt? Finns det bilder på detta?!

_________________
Stefan Agartsson

"Are You Driving with Your Eyes Open, or are You, Like, Using the Force?"
Citera
MrDanger
Skärplinge
Här sen Jan 2008
Inlägg: 167S Agartsson skrev:
Är det färdigbyggt? Finns det bilder på detta?!


Banan är inte färdigbyggd, nu körde dom bara en liten sträcka runt starten på strippen..

_________________
Daniel Andersson
Garaget
Citera
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 41052

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
MrDanger skrev:
S Agartsson skrev:
Är det färdigbyggt? Finns det bilder på detta?!


Banan är inte färdigbyggd, nu körde dom bara en liten sträcka runt starten på strippen..


Därav problemet met med muren antar jag

_________________
Magnus Thomé
Citera
Tommy^_
Norrköping
Här sen Okt 2005
Inlägg: 38Kul att det pratas lite drifting även här Va helt säker på att man automatiskt blev bannad här om man inte jagar tider

Muren va väldigt bestämd mot bilen men det gick fort att laga Om någon är intresserad hur det gick med bilen så är det bara att titta in på http://www.facebook.com/MadDrift.se

_________________
//Tommy Fredriksson
Citera
Eftersnack
2012-07-21 Driftingtävling på Tierp
3398 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande