Nyheter      Kalender      Banor      Nürburgring      Arrangörer      R-Däck      Forum      Varvtider/Loggar
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Eftersnack
2012-09-02 Race för team på rallycrossbanan i Rimbo
tråden läst  
779 ggr 
<< Föreg. ämne | Nästa ämne >>

 
   
krutcupen
Stockholm

Här sedan: 07 Aug 2010
Inlägg: 381
Tipsa Facebook   Inlägg  02 Sep 2012 20:22     2012-09-02 Race för team på rallycrossbanan i Rimbo Citera

Resultat från 2/9 på Ticksta
Lördagens 100 mm regn bidrog till det svaga startfältet med endast 9 team på startplattan.
Banpersonalen hade jobbat hela kvällen och morgonen med att sladda och lägga ut kubik med grus som gjorde att banan var fin och snabb men tyvärr gick krutcupens lastbil sönder av behandlingen. Solen sken på de starka teamen som var på plats och det blev en händelserik tävling som alltid.
Team Yellow tail kom åter med sin knallgula gula som denna gång tyvärr fick kasta in handduken efter för detta team måttliga 104 varv med trasiga drivaxlar som byttes men det blev inte bra men Risto och co laddar igen för kommande race.
Nya friska teamet Tibble racing kom med en snygg Volvo 740 som såg bra ut med bla dubbla vätskebehållare till förare och co pilot. De körde riktigt bra och låg efter ett tag på andra plats. Med den nummer 66 försedda bilen. Tyvärr fick de smaka på att vara rookie i krutcupen då ett klassiskt fel uppstod på Volvon Panhardstaget lossnade och fästet slogs sönder så var det rullgardin ner. Krutcupens tekniska rådgivare Farbror Muggen rekommenderar att svetsa , svetsa kan aldrig bli för mkt på denna känsliga vitala del som hjälper bakaxeln att sitta på rätt ställe. Total 138 varv idag.
Superbrudarna Ingela och Maggan hade tagit Hangovers gamla fina Volvo som idag svettades extra mkt då vattenpumpen inte ville cirkulera runt kylvätskan så det blev så hett så man lätt kunde koka ägg i expansionskärlet. Men Maggan och Ingela hade kul och jättekul att se att ryggen höll på Thörner så det bådar mkt gott inför höstens race slutade idag på hyfsade 179 varv.
Team MK Brum brum hade idag inhyrd förste förare i form av Kalle Nyman med färskt körkort som varit med i organisationen krutcupen länge men detta var debut även som förare. Brum-Brum kör alltid 100% AGA-Diff och det kräver sin man och när de sedan körde med 55 profil på ena och 70 på andra bakdäcket i brist på däck så blev det svårkört men stor eloge till Kalle som körde idag 182 varv
Team Bålsta hillbilly kom med en ny grön pärla som dock inte ville bromsa på båda bak och Fredrik och Pontus lättade helt enkelt bilen och körde helt utan ok och onödig vikt se bifogad bild. Ett effektivt sätt att slippa köpa nya bromspads och risken för överhettade skivor blev obefintlig. Mycket starkt jobbat och Krutcupens general kommer sova gott i sitt bonuspris en team T-shirt 190 varv.
Team Killerbabes har en förmåga att köra vansinnigt fort men komma sällan ända fram till målflagg. Det var precis det som idag hände duktiga Annie Seel som ledde efter 2 timmar med 12 varv vilket är en rekordstor ledningen i Krutcupen. Tjejerna skiftade förare och Robinsson Mirre körde även hon suveränt trots att träningslägren på Robinsson ön var utan Killer babes bilen. Tyvärr hade de fått in en ny förare då 50% av ordinarie förarteam var på annan ort. Och mkt riktigt en avåkning knäckt bärarm , styrled med ny skepnad och till slut så ville inte drivaxeln sitta där den borde så det var att lasta upp denna gång utan pokal och hyggliga 237 varv. Men starkt kört Annie/Mirre.
Team Rap racing kom åter med sin granris nyanserade Volvo 240 racer. Picko har en förmåga att ibland glömma efterdra vevaxelbulten då detta var andra ggn den for iväg. Men alltid bussiga Micke Ballack som tyvärr inte kunde ställa upp detta race fixade en ny och sen körde de som aldrig förr. Snabbaste varvet satt av Picko med några tusendelar före Pelle i en publikvänlig duell. 262 varv

Team Blåbär kom med sin roliga Volvo 245 med bland annat en ölburk på taket som skorsten då de dragit avgassytemet upp genom lastutrymmet i kombin och på så sätt fått just en skorsten. Håge och co fightades bra emot bla RAP racing och lyckades klå sina gamla ärkerivaler. Hem och laga grenröret inför kommande match den 16 på Sundsta då motorljudes lät misstänkt högt sina 5 varven 319 varv
Team Hangover som vuxit över sommaren med ca 120 kilo Robert Falk kom med sin nya blåa Volvo. Serieledarna visade efter lite värmeproblem var pokalen av ädlaste valör hör hemma. Men de fick svettas då full värme i hytten var som behövdes för att släcka tempmätaren från knallrött ner till rosa. Duktiga Hacke , Pelle och Robban körde idag 345 varv vilket kan vara ett rekord vi ska kolla detta. Stort Grattis.
Stort tack till alla som hjälpte oss med lastbilen som nu står på Sundsta för svetsning Stort tack till husmor Xilla som idag bjöd på köttbullar till lunch. Stort tack till Lukas tidtagningen Pasi rescue car Men störst tack till alla förare publik och solen som lös idag efter 48 timmars konstant regnande.
Nu laddar vi för Asfalt på Sala den 9/9 och Sundsta den 16/9 Välkomna


_________________
Hasse Söderström
Krutcupens ordförande
Eftersnack
Meny       Upp       Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
krutcupen
Stockholm

Här sedan: 07 Aug 2010
Inlägg: 381
Tipsa Facebook   Inlägg  03 Sep 2012 09:06     bilder Citera

lite bilder från gårdagens race http://www.sportbild.nu/bilder/ticksta120902/album/


_________________
Hasse Söderström
Krutcupens ordförande
Eftersnack
Meny       Upp       Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Eftersnack
2012-09-02 Race för team på rallycrossbanan i Rimbo
tråden läst  
779 ggr 


  << Föreg. ämne | Nästa ämne >>

Från request till response:
sec (varav server render 0.301 sec)
Webbrowser render:
sec
Dvs totalt:
sec