Nyheter      Kalender      Banor      Nürburgring      Arrangörer      R-Däck      Forum      Varvtider/Loggar
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Eftersnack
2012-09-16 soligt race på Norrtäljebanan Krutcupen
tråden läst  
992 ggr 
<< Föreg. ämne | Nästa ämne >>

 
   
krutcupen
Stockholm

Här sedan: 07 Aug 2010
Inlägg: 381
Tipsa Facebook   Inlägg  16 Sep 2012 19:32     2012-09-16 soligt race på Norrtäljebanan Krutcupen Citera

Resultat och resumé från en solig dag på Sundsta banan 16/9.

Krutcupens personalteam var som ofta först på anläggning och inte ett moln på himlen vid 08,00.
Det hade utlovats en sk "Shoot-out" där teamen skulle få kvala in till startordningen i form av snabbaste varvet väljer plats på startplattan.

Det helt nya teamet Audi motorsport tog en rejälsats och bästa varvet på 1,08,898 vilket är väldigt snabbt på Sundstaslingan som för dagen var jättefin.
Men det är en sak att vara snabb i kval emot att köra race som idag skulle köras 4x1 timme.
Audi motorsport kom näst sist med endast 38 varv men det var ett skönt gäng som lovade att nästa gång skall det tas med extra kylare och klockandet från framvagnen ska åtgärdas.

Sist kom förra årets totalvinnare Team Epin med en turboladdad Saab som ödmjukt tog det lugnt på kvalet för att inte stressa den nya motorn. Tyvärr gick vevlagret efter endast 11 varv idag och en best lap på 1.11,383 Men bilen fick mångas blickar och det var ett riktigt snyggt bygge med bla insuget till kylaren som satt bak vid fuelcell tanken med delar bland annat från Sthlms stadttshus?

77 kom teamet Peges valpar med vår alltid glada Mr Pege som driver pege Motor vid Hässelby strands tunnelbanestation. Så behöver ni hjälp med ngt med bilen så vänd er gärna dit för ett stort kunnande och trevligt bemötande är temat bästa tid körde lukas med den röda Saaben

Killerbabes kom med samma kärra som sist och framvagnen var lagad av sin duktiga mek Henrik. Men cambern såg lite lattjo ut redan från början. Men 100 varv klarade hyundaien men det är inte tabelltvåorna nöjda med så ny bil väntas till nästa race men mirre satte best lap på 1,10,336

Team Hempa hade ett lattjo fel så bilen stannade på samma ställe 3 ggr efter varann?? Och varje gång gick säkringen till bränslepumpen på samma ställe???? Det visade sig efter att Mr Muggen varit där och hjälpt till att vid skarpa högern så böjde stolfästet ner sig en cm och kortslöt sladden. Mycket vaket av Muggen att finna det felet då teamt tyckte stolen var lite glapp med vad tusan gör det. Efter mkt bogsering så fick de till slut ihop 103 varv med best lap på 1,09,825 med sin vita 740.

Team Snickers krossade förarrutan efter 50 meters körning då det är tätt inför första sväng. Men nätfönster ordnades fram och med det automatisk aircondition. 118 Varv blev det slut vilket är godkänt med sin vita Volvo 240 trotjänare. Best lap blev 1,09.825

Team Tibble Racing hade en bra dag med 157 med sin vinröda 740 med fina 1,10,931 som visar att farten finns och nästa gång ska det bli ett felfritt race.

Rap racing hade en halvstrulig dag och 2 ggr fick de sena starter pga skruvande in i det sista men 171 varv med snabba 1,08,332 som jag tror Stefan satte i sista heatet.

Team blåbär körde otroligt snabbt med dagens snabbast varvtid 1,06,594 snyggt Gutenberg och Trygg men Krutcupen fick veta att ny teamchef i form av Inger hade ställt in förgasarna perfekt för att kunna ta hem snabbaste tiden under dagen.

Team Hillbilly Hoolies fina 179 varv med gulliga husmor och ett mkt stabilt gäng som sätter sig med kaffe och solstolar innan start när alla andra team stressar fram. 1,09,609 belv teamets snabbaste tid och en delad 3 plats med samma poäng som

Team Ballack/Söderlund prövade att under sista timmen helt enkelt strunta i att bromsa. Mkt pga att de inte hade några klossar kvar efter sina 179 varv varvtid 1,10,311 blev bästa tiden och grabbarna var nog rätt nöjda när checkflagg kom.

Team hangover med sin knallblå Volvo 240 kom även idag långfram och silverplats med 184 varv med bäst tiden idag satt av Hacke Ån i teamet på 1,08,058.

Ett varv till godo med 185 varv och poäng blev team Sundsta med Micke och Tobbe bästa varv får ni diskutera ihop men datorn säger 1.07,296 vilket är dagens näst snabbaste tid. Som alltid mkt disciplin i teamet och snygga omkörningar Stort grattis.

Som domare känns det ibland tröstlöst när man står och predikar på förarmöten att Förarbyten skall göras , Kör inte in i depån där man ska köra ut , Gå fart i depån , respektera gul flagg när bogserbilen är ute. Och framför allt tänk på ljudet. Vi vill alla att domaren ska synas så lite som möjligt och det ska vara rena race. Idag var det mesta kanonbra med ngn vindruta nervevad och ngn kortarmad. Med detta med att hörsamma reglerna på förarmötet måste bli bättre och vi börjar med en 3 minuter stop and go bestraffning för att det skall kosta att exempelvis gasa genom depån. Detta för att det inte enbart ska vara en axelryckning och nu börjar det dra ihop sig till poängstrid totalt i cupen som leds av team Hangover.

Totalpoängen kommer senare i kväll på http://krut.egetforum.se/
Men vi skickar med alla varvtider och bilder filmer mm kommer under veckan

Nu laddar vi inför www.stcc.se nästa helg och därefter kommer krutcupen dra Norrut till fina Mittsverigebana den 29/9 med 6 timmars race Välkomna tillbaka då..

Vid pennan Hasse Lukas


_________________
Hasse Söderström
Krutcupens ordförande
Eftersnack
Meny       Upp       Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Eftersnack
2012-09-16 soligt race på Norrtäljebanan Krutcupen
tråden läst  
992 ggr 


  << Föreg. ämne | Nästa ämne >>

Från request till response:
sec (varav server render 0.288 sec)
Webbrowser render:
sec
Dvs totalt:
sec