Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Allmänt banåkaforum
ERCup tävlingsprogram 2014 klart
6653 besök totalt
Oodsell
Särö, (Göteborg)
Här sen Mar 2008
Inlägg: 134


Trådstartare
Det är varje år ett pussel att lägga tävlingsprogrammet för ERCup, då vi vill ha variation mellan banor, minst tre veckor mellan tävlingarna, och vi vill undvika att kollidera med andra tävlingsserier. Detta för att ge möjlighet för utbyte mellan serierna så att team från andra serier kan prova att köra i ERCup och vice versa.

Vi har nu kunnat fastställa ett program som omfattar fem tävlingar på fyra olika banor, och vi får ett ganska bra program med minst tre veckor mellan tävlingarna och ett fåtal kollisioner med andra serier. Vi kör också två lördagar, vilket brukar uppskattas av teamen.

Så programmet för ERCup 2014 ser ut såhär:

Lördag 26/4 Knutstorp, arr HMS
Lördag 24/5 Sturup, arr Svedala MK
Söndag 15/6 Falkenberg, arr SSK
Söndag 24/8 Kinnekulle, arr SSK
Söndag 5/10 Knutstorp, arr HMS

Tyvärr fick vi i år inte med någon tävling på Mantorp, men våra team har möjlighet att köra där i SLC vid två tillfällen den 19/6 och den 12/10, om man har hel bil efter serietävlingarna veckan innan. På samma sätt så välkomnar vi inhopp på våra tävlingar från andra serier. Vi har i år på prov infört dispens för två nya motortyper i serien; överladdade bensinmotorer max 1,8 liter och sugmotorer max 3,0 liter. Bilar med dessa motorer måste dock reducera tankvolymen till 45 liter och lägga 40 kg extra på passagerarsidan i bilen. Det finns också möjlighet att köra en "prova på" tävling utan seriepoäng med en bil som inte helt uppfyller det tekniska reglementet, om den har fartresurser som är liknande övriga bilar i serien.

Mer info finns på vår hemsida: www.ercup.se

Styrelsen ERCup teamförening_________________
Olle Odsell
teammedlem i Flying Fellows ERCup,
ordf i Lotus Car Club of Sweden,
ledamot i SBF Racingutskott
Citera
Allmänt banåkaforum
ERCup tävlingsprogram 2014 klart
6653 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande