Svara på inlägget  Forumlista  ->  Allmänt banåkaforum
FÖRSÄKRING VID BANKÖRNING
5397 besök totalt << Föreg. ämne | Nästa ämne >>
   
s2dennis
ÄngelholmHär sen Jul 2004
Inlägg: 431


Trådstartare
Tipsa Facebook   Inlägg  24 Jul 2017 09:59     FÖRSÄKRING VID BANKÖRNING Citera

Vi är mycket glada och stolta att kunna presentera ett fortsatt försäkringsskydd för din bil på våra banträffar. Audi ClubSport har tecknat avtal med Audi Försäkring även under 2017 vilket innebär att du som har en gällande försäkring i Audi Försäkring har din bil försäkrad på våra träffar. Se nedan för mer information. Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss.----

Audi Försäkring har en överenskommelse gällande banförsäkring med Audi ClubSport för 2017. Överenskommelsen gäller endast de medlemmar i Audi ClubSport som vid aktuell bankörning på bana iordningsställd för körning med motorfordon arrangerad av Audi ClubSport eller någon av våra samarbetspartners och har gällande försäkring hos Audi Försäkring. Överenskommelsen gäller för arrangerade bankörningar i Sverige.

Nedanstående försäkringsmoment har följande förutsättningar och regler att följa för att bilförsäkringen ska gälla vid körning på bana iordningställd för körning med motorfordon:

Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen gäller enligt trafikskadelagen (1975:1410) 1§ - vilket innebär att trafikförsäkringen inte gäller för motordrivet fordon om det användes för: tävling eller träning, övningskörning, uppvisning eller liknande ändamål inom inhägnat tävlingsområde
Körning "man mot man" är att betrakta som tävlingsliknande körning. Tidtagning är inte tillåten (arrangören av bankörningen får inte tillåta deltagarna att använda s.k. Laptimer eller liknande utrustning). Ingen resultatlista får upprättas.
Trafikskadelagen är inte är tillämplig om det skulle vara så att förare gör något av ovanstående aktiviteter med fordonet, vilket innebär att förare inte kan få någon ersättning från trafikförsäkringen för t ex personskador.
Trafikförsäkringen gäller dock om förare kör på inhägnat tävlingsområde och inte någon av ovanstående aktiviteter varit aktuella. Trafikförsäkringen gäller vid bankörning arrangerad av Audi ClubSport då regler enligt överenskommelse, även noterade i detta dokument, efterlevs.
Kaskoförsäkring (delkasko och vagnskada)
Delkasko innehåller följande försäkringsmoment: Maskinskada (upp till en viss ålder och antal mil), stöld, brand, glas, räddning och rättsskydd. Under själva bankörningen gäller inte maskinskadedelen i försäkringen, övriga delar i delkasko gäller med ordinarie självrisker.
Vagnskada gäller vid bankörning. Oavsett vilken självrisk som är avtalad med kunden i dennes ordinarie försäkring gäller vagnskadeförsäkringen här med en självrisk på 10 000 kr för fordon äldre än 10 år och 15 000 kr för fordon upp till 10 års ålder räknat från fordonets första registreringsdag.
Ersättning för hyrbil, eller annat stillestånd, utbetalas ej till försäkringstagare då skada inträffat under bankörning.
Vagnskadegaranti - Audi bilar som är yngre än 3 år kan ha gällande vagnskadegaranti (ej direktimporter). Vagnskadegarantin gäller för fordon försäkrade i Audi Försäkring under bankörning, enligt detta dokuments regelverk. Självrisken är då 15 000 kr oavsett vad som annars står på vagnskadegarantibeviset.

Bestämmelser vid körning på inhägnat tävlingsområde
- Omkörning tillåts endast om framförvarande förare uppmärksammat att omkörning ska ske, lämpligast sker detta med att framförvarande ger signal med blinkers och sedan åker åt sidan och lämnar utrymme för omkörning.
- Det är inte tillåtet att fordonsägare lånar ut sitt fordon till andra förare för att köra med fordonet på banan. Familjemedlemmar (samma bostadsadress) och instruktörer är dock undantagna till detta. Förare får inte medföra passagerare, endast instruktör får medfölja. Instruktör som förare och fordonets brukare som passagerare är också tillåtet.
- Förare ska ha den körkortsbehörighet som krävs för framförandet av fordonet och körkortet ska vid arrangemanget vara giltigt för aktuellt fordon.
- Fordonet ska vara s k gatbilsregistrerad, d v s uppfylla alla krav för att få köras på allmän väg.
- Fordonet får vara extra säkerhetsutrustad. Fordonet ska även vid tiden för bankörningen vara i skick att klara av ett test hos Svensk Bilprovning t.ex. gällande giltig effekt för bilmodellen.
- Förare måste följa banans och arrangörens ordningsregler.
- Missbrukar förare dessa bestämmelser avstängs förare från arrangemanget med omedelbar verkan och riskerar att bli utan försäkringsersättning i händelse av en skada på fordonet.

Audi ClubSports rättigheter
1. Arrangören har rätt att besikta fordon innan bankörningen. Eventuella skador som fordon har innan bankörningen ska dokumenteras. Audi ClubSport har rätt att avvisa fordon om den underkänts vid besiktningen.
2. Audi ClubSport meddelar Audi Försäkring innan bankörningen startar uppgifter om vilka försäkrade medlemmar samt fordon som kommer att delta.
3. Eventuell skadehändelse ska rapporteras av Audi ClubSport till Audi Försäkring, annars gäller
inte försäkringen. Audi Försäkring tar därefter vidare kontakt med skadedrabbad
försäkringstagare.
4. Förare ska delta i arrangörens teoretiska genomgång innan körningen.
5. Körpassen ska avbrytas om behov föreligger eller om någon av deltagarna börjar visa tendenser till att "åka racing".

Audi ClubSport har skyldighet att informera deltagande förare inför varje bankörnings arrangemang om gällande regler och förutsättningar enligt detta informationsblad.


_________________
Dennis Hansson
ordf Audi Clubsport
Förare/mek Guldgossarna Racing
Allmänt banåkaforum
Upp            Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Magnus Thomé
StockholmHär sen Nov 2002
Inlägg: 33403

Forumägare
Forumägare

Tipsa Facebook   Inlägg  24 Jul 2017 11:25     Citera

Verkligen bra jobbat thumbs up


_________________
Magnus Thomé
Allmänt banåkaforum
Upp            Tillbaka
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Svara på inlägget  Forumlista  ->  Allmänt banåkaforum
FÖRSÄKRING VID BANKÖRNING
5397 besök totalt << Föreg. ämne | Nästa ämne >>


Från request till första response:
sec (varav server render 0.128 sec)
Webbrowser render:
sec