Inför träffar
2012-04-25 Avancerad Förarkurs bankörning 12:e säsongen
5574 besök totalt
Magnus Thomé
Stockholm
Här sen Nov 2002
Inlägg: 38158

Forumägare
Forumägare
Trådstartare
Dags i år igen för detta eminenta arrangemang. Har du känt på att köra lite bana och vill ta ett ordentligt kliv framåt med din förarkompetens så kan jag VARMT rekommendera en plats på de här arrangemangen. Bara en enda dag på banan med det här gänget ger lika mycket som om du lättar bilen med 150 kg och trimmar den med 150hk tillÅke Nyberg skrev:
Avancerad Förarkurs bankörning 12:e säsongen
Inkl racinglicens

25 April Linköping - Sviestadbanan

23 Maj eller Skövde - Kinnekulle Ring

Bakgrund:
Efter att ha gått några förarkurser här hemma i Sverige och i England år 2000 så kom jag på att det saknades nån bra här i hemma i Sverige. Inriktningen skulle vara - Hur blir du snabbare och säkrare på bana med din egen bil. Racing licens får du på köpet i kursen.

Att investera i sig själv som förare ger faktiskt snabbare varvtider per satsad krona än vad du får ut av att trimma bilen. Vilket var en av de saker jag själv upptäckte efter att ha trimmat först... och försökt lära mig köra fort sen. på banmötena med Club Alfa Romeo.

Tillsammans med Sven Frindelius som drev Scandinavian Formula School och STCC föraren Niklas Karlsson samt gamle F3 åkaren Anders Fredriccson satte vi upp riktlinjerna för hur kursen skulle vara utformad år 2001 då första kursen gick. Nu går vi in på 12 året med ett sammansvetsat erfaret gäng instruktörer och kursledare som utvecklat metodiken vidare.
Över 600 personer har gått kursen genom åren och vi har fått fina kursutvärderingar.

Vi startade inom Club Alfa Romeo. En av fördelarna med just Alfa Romeo är att det finns både bakhjulsdrivna, framhjulsdrivna och 4 wd bilar och att de som är instruktörer har haft egna bilar som de åkt bana framgångsrikt med som drivit både bak, fram och på alla fyra hjulen och därför kan vi utbilda avancerat på alla bilmodeller.

Även vassa Svansmotor Porsche har vi bra koll på hur man åker fort med numera efter att haft deltagare de senaste 6 åren med alla 911 modeller upp till 911 GT3 RS.

Kursen är upplagd så att du åker med egen bil på banan. Du kan åka med
din standardbil eller banpreppade bil. Ryktet om vår kurs har spred sig med åren till andra klubbar och märken under åren så vi har haft många andra märken med på kurserna och Porsche klubbens medlemmar.

En och annan hyrbil av andra märken började synas på kurserna då alla inte hade ordning på sin Alfa eller inte ägt nån Alfa vid kurstillfället. Mini Cooper, Golfar och Renault Clio började synas i depån.

Vi släppte sen in andra märken från andra klubbar på kursen också. Flera nöjda Porsche och BMW åkare syntes på kurserna de följande åren liksom Lotusar och andra högpresterande bilar av alla de sorter. Kursen lär dig tekniken att klämma ur det som finns i en bilen du kör. När du väl behärskar de här teknikerna ordentligt har du verktygen och tekniken att i grunden åka fort med alla typer av bilar.

Är du primärt ute efter att bara få racinglicens finns det andra sätt som är billigare, detta är i första hand en riktigt bra förarkurs som lär dig att bli snabbare och stabilare som chaufför i din egen bil. Rena licenskurser har inte samma fokus på att få dig snabbare som förare utan är mer inriktade på teori och regler och flaggor.

Vi kommer att vara en instruktör på 5 deltagare. Instruktörerna kommer att åka med i din bil och ge dig konkreta råd om vad du skall jobba på direkt på förmiddagen. Sen tränar du på de momenten själv, och vi åker med igen och ser vad vi skall gå vidare med. Det blir 3 - 4 instruktörs pass under dagen. Där emellan har du fri tillgång till banan under hela dagen. De flesta brukar hinna med 15 - 25 mil på banan så det blir verkligen åka av för din egen del. Det är väldigt lite bilar ute på banan samtidigt så du får mycket och många fria varv i eget högt eller lågt tempo, det väljer du själv. Det är mao betydligt mer körning på vår kurs än på en vanlig trackday eller kluubträff.
All instruktion är individuell och ges personligt efter hur du kör, och hur du tar till dig de nya kunskaperna. Instruktörerna är erfarna banrävar och tävlingsåkare som är allt annat än åkrädda. De delar med sig av sina erfarenheter på ett sånt sätt att du blir en mycket snabbare och säkrare chaufför. Många av deltagarna på kurserna förbättrade sig med mellan 5 - 8 sekunder på varvet under dagen och generellt får kurserna en mycket bra utvärdering och har ett gott rennome.
Till de mer erfarna banåkarna som deltar jobbar vi hårdare med moment som är anpassade till deras status som förare för att kapa de där sista tiondelarna runt varvet.

De pengar och den tid du avsätter på en förarkurs är i regel bättre investerade pengar än de förbättringar och trimmningar du gör på din bil. Det finns ofta MYCKET mer fart och resurser att ta ut ur din bil om du bara får hjälpen att hitta det på ett säkert och bra sätt.

Hot Laps - i din egen bil, ett moment som vi kan erbjuda, om du vill är att någon av instruktörerna kör din bil med dig brevid för att visa vilken inneboende potential som finns i bilen. Vi brukar köra din bil ett par tre varv ordentligt fort för att du själv skall tappa lite av respekten för din egen bil. Då får du själv uppleva hur mycket mer som finns kvar att ta fram ur den med rätt kunskaper. Det är ju kursens mål - att du skall bli snabbare och säkrare i din egen bil och just detta moment brukar många vilja ha. Att konkret få åka med och se hur nån erfaren snabb förare gör för att åka fort med just sin egen bil.

Om man tittar på våra banmöten i klubben så är det inte alltid killarna med de värsta och ballaste bilarna som är snabbast runt varvet, till råga på allt så sitter de och flinar bakom ratten och har roligt trots att deras bilar knappast är märkvärdiga ! Kursens målsättning är att sikta att dit.

Du får en instruktionsvideo som skickas ut veckan innan som du skall titta igenom hemma noga för att vi skall slippa traggla teori pass dagen vi har på banan. Många andra "eventföretag" har mycket teorisnack och kaffedrickande på schemat under sina bandagar. Vi fokuserar på att har mycket tid på banan och konkret instruktion som gör dig snabbare och bättre som förare.

Till årets kurs 2012 får ni också en artikel om racingpsykolgi och vad som händer i hjärnan och kroppen under adrenalinutsöndring som ger dig en värdefull bakgrund


Du får också fylla i papper om dina tidigare erfarnehter och vad du förväntar dig att få ut av kursen. Då kan vi kan placera dig med rätt instruktör samtidigt som vi vet vad du vill slipa extra på under din dag på banan.

Du får frukost när du kommer fram till banan på morgonen, lunch, massor av fika och läsk samt diplom och racinglicens.

Vi rekommenderar att du sover på vandrarhem eller hotell i närheten av banan för att din hjärna skall orka vara pigg och kunna lära sig saker den senare delen av kursdagen. En trött hjärnan gör att du presterar sämre än du förtjänar på din förarkurs.

Kursens pris är 3300 kronor och vi har ett maximerat antal deltagare och det brukar
att bli fullt snabbt. När du genomfört kursen får du också svensk racinglicens vilket gör att du kan tävla i Corse serien eller köra långlopp eller annan banracing.

Flera deltagare har fått kursen i present eller låter den snälla chefen på sitt företag få en utbildningsfaktura på beloppet. All fakturering och ekonomi genomförs av ett företag som heter Företagssupportrarna vilket har fördelar för fakturering och försäkringsfrågor för bilarna och människorna på banan.


Vill du veta mer ringer du Åke Nyberg på 0708 - 407 407

Vill du göra en anmälan till kursen, skicka ett mail till

ake.nyberg@par.se

då skickar jag ett mail i retur med instruktioner om betalning mm.

_________________
Magnus Thomé _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kommentera gärna thumbs up
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
PorscheDennis
Grästorp
Här sen Apr 2007
Inlägg: 123Jag ska varamed på denna kursen och köra på Sviestad för första gången

Jag har gått kursen tidigare på Kinnekulle, tog bla min racinglicens vid ett tillfälle på denna kursen.

Mvh

Dennis

_________________
Dennis Andersson
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
NiklasFalk
Bromma
Här sen Nov 2002
Inlägg: 2420Blir nog en kul träff! Ska försöka plåta och filma lite. thumbs up

_________________

Snabbast i Challenge!
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Björn
Tystberga
Här sen Mar 2004
Inlägg: 3839NiklasFalk skrev:
Blir nog en kul träff! Ska försöka plåta och filma lite. thumbs up


Låter kul att du kommer och tar lite bilder. Snacka lite med Fredriksson och Åke tycker jag, de skulle behöva någon bild.
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
Fredrik Nyström
Linköping
Här sen Jun 2004
Inlägg: 995Om det blir fint väder så kommer nog jag också och fotograferar lite.

_________________
Fredrik Nyström
EVO VI TME -00
C220 d kombi -16
Skicka personligt meddelande Visa användarens profil
Citera
Lars Falk
Bromma
Här sen Nov 2002
Inlägg: 12623

<span style='color:red;font:bold'>Moderator</span>
Moderator

Björn skrev:
...Snacka lite med Fredriksson och Åke tycker jag, de skulle behöva någon bild.
Det var tanken... Det är därför jag släpar med mig junior...

Själv tänkte jag i egenskap av pedagogisk farbror ta mig an några av de deltagarna som kanske inte är så vana, kanske kör bana för första gången, eller inte lagt så jättemånga varv.Varmt välkomna!

_________________

Rice and shine
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Visa användarens profil
Citera
NiklasFalk
Bromma
Här sen Nov 2002
Inlägg: 2420Lars Falk skrev:
Björn skrev:
...Snacka lite med Fredriksson och Åke tycker jag, de skulle behöva någon bild.
Det var tanken... Det är därför jag släpar med mig junior...

Jajamensan. Hoppas att vädret blir kameravänligt, bara.

Kan nog råka bli så att jag passar på att köra lite också.

_________________

Snabbast i Challenge!
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
PorscheDennis
Grästorp
Här sen Apr 2007
Inlägg: 123Nu väntar jag på Kinnekulle 23/5, det var väldigt skoj att svänga och bromsa samtidigt på Sviestad. Så det vill jag fortsätta att träna på Kinnekulle

Mvh

Dennis

_________________
Dennis Andersson
Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida Visa användarens profil
Citera
Inför träffar
2012-04-25 Avancerad Förarkurs bankörning 12:e säsongen
5574 besök totalt


Stöd Rejsa.nu genom att hälsa på hos annonsörerna för att se vad de har att erbjuda. Se alla annonser här > >